Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arkeo-Köy Yükseliyor

2018 Troia yılı kapsamında

2018 Troia yılı kapsamında Arkeo-köye dönüşen Troia antik kentini içinde barındıran Tevfikiye Köyü’nde OPET yatırımlarına devam ediyor… OPET ve Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Tevfikiye Köyü halkına yönelik olarak 12 farklı konuda düzenlenen kursların ilk etabını tamamlayan katılımcılara, sertifikaları Vali Orhan Tavlı ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün katılımıyla verildi.

OPET ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Troia antik kentinin bulunduğu Tevfikiye Köyü’nde yenileme çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda Tevfikiye Köyü halkına yönelik Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile başlayan kurs programı kapsamında hafta içi her akşam 5’er saat, hafta içi iki gün gündüz 8’er saat olmak üzere toplam 964 saat eğitim verildi. Temiz tuvalet ve hijyen, girişimcilik, iş güvenliği ve işçi sağlığı, diksiyon, iş ve sosyal hayatta iletişim, kişisel gelişim, meslek etiği, İngilizce, turistik ve hediyelik eşya yapımı, kırsal turizm etkinlikleri, gümüş kazaz örücülüğü, kite bebek yapımı başlıklarında düzenlenen kurslara 6 erkek, 64 kadın olmak üzere köy halkından 70 kişi katıldı.

Çarşamba günü Vali Orhan Tavlı, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin Şenol’un katılımlarıyla tören düzenlendi. Törende verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan Tevfikiye Köyü sakinlerine sertifikaları verildi.

“İL ÖZEL İDARE ALT YAPI ÇALIŞMALARI YÜRÜTTÜ”

Köy’de aynı zamanda İl Özel İdaresi’nin yaptığı içme suyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmaları da tamamlandı.

“TROİA’NIN HAK ETTİĞİ DEĞERİ KAZANMASI İÇİN GÖNÜLLÜ OLDUK”

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, “Çanakkale’nin ve yöre halkının tarih, kültür, turizm açısından kalkınma ve ekonomik olarak gelişiminin her öğesini içerisinde barındıran Troya bölgesinin hak ettiği değere kavuşması için tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çalışmaya gönüllü olduk. Troya’nın var olan turizm potansiyelinin artışını sağlayarak yerel ekonomik kalkınmayı, yöresel ürün pazarlarını canlandırarak, istihdam yaratarak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyoruz. İlk olarak Troya Ören Yeri ve yeni açılacak Troya Müzesi’ne en yakın konumdaki Tevfikiye Köyü’nden işe başlamaya karar verdik” dedi.

“OPET’E YERLİ VE MİLLİ DURUŞ SERGİLİYOR”

Vali Orhan Tavlı ise konuyla ilgili olarak, “Ne mutlu bize hepinizin emekleri ortaya çıkmaya başladı. Yapılan her çalışmayı Çanakkale için anlamlı buluyoruz. OPET ailesine, yerli ve milli duruş sergiledikleri için teşekkür ediyorum. Nurten Öztürk hanfendiye şükranlarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal – Ceren Güney

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech