Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8 bin kişiyi istihdam edecek

AK Parti Grup Başkanvekili

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, dün sabah Çanakkale’deki meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile toplantıda bir araya geldi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) da katıldığı toplantının gündemi Ezine Gıda İhtisas OSB olurken, 8 bin tarım işçisine de istihdam sağlanacağı vurgulandı.

Ezine Gıda İhtisas OSB’nin sadece Çanakkale’nin değil Türkiye’nin projesi olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 91 parselde yer alacak yatırımcıların bölgeye etkileri ile birlikte 8 bin tarım işçisine istihdam sağlayacağını ve tarım ürünlerimizin marka değerinin atacağını vurguladı.

ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu ise Turan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederken Ezine’nin ardından raporu hazırlanan Çan Karma OSB’nin de hızla ilimize kazandırılmasını istedi.

Deniz Polis Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve Oda Başkanları katıldı. Sivil Toplum Kuruluşları ve Odaların istekleri ve sorunlarını tek tek dinleyen AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, isteklerin yerine getirilmesi ve sorunların çözümü için söz verdi.

TURAN: 8 BİN TARIM İŞÇİSİ İSTİHDAM EDİLECEK

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Deniz Polis Evinde bir araya gelerek yapılmakta olan ve yapılması planlanan OSB’lere değindi.

Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB’nin sadece Çanakkale’nin değil Türkiye’nin projesi olduğunu belirterek, 91 parselde yer alacak yatırımcıların bölgeye etkileri ile birlikte 8.000 tarım işçisine istihdam sağlayacağını, İlimizin tarım ürünlerinin marka değerinin atacağını belirterek: “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası bu konuyu projelendirdi, bizler de sahip çıktık, elbirliği olunca güç birliği de oluyor. Hiçbir OSB kuruluşunda olmadığı kadar hızlı karar süreçlerini sağladık. Hepimiz Çanakkale için istedik. İş dünyası ne kadar iyi olursa, ne kadar umutlu olursa bizler de mutlu oluyoruz. Gücümüzü sizler için harcamaktan, sizler için koşturmaktan keyif alıyoruz.”  dedi.

EZİNE’DEN SONRA SIRA ÇAN’DA

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu da Turan’ın Çanakkale için yaptıklarından dolayı teşekkür ederek  “Ne zaman arasak, ne talep etsek her zaman kolaylaştırıcı oldunuz, çözüm için gayret gösterdiniz. Son yıllarda Çanakkale’ye yapılan yatırımlar için müteşekkiriz. Küçükkuyu – Midilli seferleri, Büyükhusun altında kruvaziyer liman, batıklarla ilgili planlanan çalışma, Ezine Gıda İhtisas OSB’ye destekleriniz için teşekkür ederiz. 14 Mayıs 2018 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen OSB’lerde bedelsiz tahsis uygulamasında Ezine ilçemiz 3.kademede yer almıştır ve bu da  %60 indirim demektir, %60 hibe demektir. Bu çok önemli. İnşallah Çan’da da raporunu hazırlamış olduğumuz Çan Karma OSB’yi de hızla İlimize kazandırırız.” dedi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech