Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Perinçek’ten Erkek’e rant tepkisi; “Bizi değil rantı seçtiler”

İl Genel Meclisi’nde kararı alınan Erenköy RES projesine, Erenköy’de tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in alanda yaptığı konuşmanın sonunda söz alan Prof. Dr. Doğan Perinçek; “Bizi değil rantı seçtiler” dedi.

2014 yılından beri İl Genel Meclisi gündemine getirilen İntepe RES (Rüzgar Elektrik Santrali) projesi için bu yıl Nisan ayında alınan karar, köy halkının itirazları sonucu Haziran ayı toplantılarının son birleşiminde yeniden görüşülmüş ve oy çokluğu ile itirazlar reddedilmişti. Oylamada, bazı CHP’li üyeler de RES projesinin lehine el kaldırılmışlardı. 5 bin yıllık tarihi olan Ofrenion Antik Kenti’nin ve Hector Tümülüsü’nün bulunduğu, 1’inci ve 3’inci derece sit alanı olan yere RES projesinin yapılmasının önü açılmıştı. Bu haberi de sizlere gazetemizden duyurmuştuk.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in Erenköy’ü ziyareti sırasında yaptığı konuşmanın sonunda söz alan emekli Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek; meydanda yaptığı konuşmada İl Genel Meclisi’nde yapılan oylamalarda CHP’li üyelerin de karar lehine oy kullandığını hatırlatıp Vekil Erkek’e sitem etti.

Perinçek; “Rantı seçtiler”

Perinçek alanda yaptığı konuşmada; “Geçtiğimiz hafta İl Genel Meclisi’nde bir karar verildi ve o karar 17’ye 16 olarak gerçekleşti. Bizim aleyhimize oy veren beş tane de CHP üyesi var. Ben arkadaşlarımla ve aza ile beraber İYİ Parti’den, AKP’den ve CHP’den randevu istedik. Onlardan aldık, sizden alamadık. Bizim sorunumuz çok açık ve net biz diyoruz ki ön plandaki beş tane rüzgar gülü arka plana çekilsin. Bunun için mahkeme karar bizim lehimizeydi. Hak, hukuk, adalet istiyorsak Erenköy için de istiyoruz biz. Rüzgar gülleri ile ilgili olarak bizim aleyhimize bir karar verilmiştir. İl Genel Meclisi’ndeki üyeler rantı seçtiler, bizi seçmediler. 600 tane imza vardı…” dedi.

Erkek; “Konuyu takip ediyorum”

Perinçek’e cevap veren Erkek ise; “Mahkeme köyümüzün lehine karar verdi. Konuyu takip ediyorum. Konuyla ilgili muhtarımızla da görüştüm, il başkanımızla da görüştüm ancak İl Genel Meclisi’nden bir ya da iki oyla şirketin lehine karar çıktı. Ama İl Genel Meclisi üzerinde biz baskı kuramayız. Bizim Ak Parti gibi bir zihniyetimiz yok. Yerel gündem ile ilgili özgür raddede oy kullanıyorlar. Ben de sizin yanınızdayım, aynı şeyi söylüyoruz. Ben de konuyu takip ediyorum ve sizinle birlikte mücadele ediyorum ama siz bunu bilmiyorsunuz. Biz rüzgar enerjisine karşı değiliz, altı tane rüzgar gülünün yerine karşıyız” şeklinde konuştu.

Eylem Gözeldere – Atakan Alkış

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech