Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocukları sokağa mahkum etme”

Çanakkale Aile ve Sosyal

Çanakkale Aile ve Sosyal Politikaları İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi tarafından 12 Haziran Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında; “Çalışan Çocuklardan Alışveriş Yaparak Onları Sokağa Mahkum Etme” yazılı pankart taşındı.

Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO), çocuk işçiliği ile mücadele için 1992 yılında Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Uluslararası Programı’nı başlatmasının ardından 2002’de ilan edilen 12 Haziran Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nü ilan edildi.
12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nde, her yıl çocuk işçiliğine karşı yürütülen küresel kampanyaya desteği artırmak amacıyla etkinlikler düzenleniyor.

Çanakkale Aile ve Sosyal Politikaları İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 12 Haziran Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü  yürüyüşü çocukluklara yaraşır bir yaşam için kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçlayarak gerçekleştirildi.
Yürüyüşü gerçekleştiren grupta çocuklar da yer aldı. Çocuklar, “Çocuk İşçiliğine Hayır”, “Çocuk İşçiliğine Kırmızı Kart”, “Çalışan Çocuklardan Alışveriş Yaparak Onları Sokağa Mahkum Etme” yazılı pankartlar taşıdı. Grup yürüyüş boyunca sloganlar attı.

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech