Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3. Odyometri Odası Hizmette

İşitmenin ölçülmesi ve işitme

İşitmenin ölçülmesi ve işitme fonksiyonlarının değerlendirilmesini sağlayan işitme testi olan odyometri işlemi için Çanakkale Devlet Hastanesi’nde üçüncü poliklinik oluşturuldu. Böylelikle heyet hastalarımızın ve KBB poliklinik hastalarımızın işlemleri daha kısa sürede tamamlanabilecek.

Çanakkale Devlet Hastanesi’ne yeni alımı yapılan odyometri kabini ile sayısı 3’e yükselen odyometri odasında 6 odyometrist kadrosuyla toplamda günlük 200 hastaya hizmet veriliyor.

Odyometri, İşitme durumunun kişinin verdiği cevaplara göre belirlenmesi olup en sık uygulanan işitme testleridir. Amaç her iki kulağın değişik frekanslardaki (ince ve kalın seslerdeki) duyabildiği en az ses seviyesini (duyma eşiği) belirlemektir.

Ses geçirmeyen özel kabinlerde, odyometri cihazı kullanılarak, kulaklık aracılığı ile verilen değişik frekanslarda ve şiddetteki seslere verilen cevaplar kaydedilir. Kişilerin işitmesi test edilerek işitme kayıplarının derecesi ve tipi belirlenir. Aynı zamanda konuşmayı anlama, sesin tınısını ayırt etme, gürültüde anlama gibi özel testler uygulanabilir.

Haber Merkezi

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech