Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bisiklet Hatrına 10 Kitap

Biga Belediyesi’nin başlattığı başarılı

Biga Belediyesi’nin başlattığı başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak bisiklet dağıtımı kampanyası, bu yıl da Belediye Meydanı’nda yapılan törenle gerçekleştirildi.

2017- 2018 Eğitim ve Öğretim sezonunda Biga Merkez, belde ve köylerde okul öncesinde bin 505, ilkokullarda 3 bin 960, ortaokullarda 4 bin 334, liselerde 4 bin 99 olmak üzere toplam 13 bin 898 öğrenci karne aldı. Bu yıl toplam 960 öğrenci ise liselerden mezun oldu. Biga’daki tüm okullarda bin 21 öğretmen de öğrencileriyle birlikte tatil sürecine girecekler.

Biga Belediyesi’nin başlattığı başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak bisiklet dağıtımı kampanyası bu yıl da Belediye Meydanı’nda yapılan törenle gerçekleştirildi.

“ATATÜRK GELECEĞİ GENÇLERE EMANET ETTİ”
Törende konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Çocuklarımız bir yıldan bu yana çalıştılar. Tatili de hak ettiler. Biz de onların bu başarıları karşılıksız kalmasın diye böyle bir çalışma yaptık. Bu isimleri biz tespit etmedik. Okul idarelerine ‘okullarınızdaki başarılı öğrencilerinizin isimlerini verin. Biz onları ödüllendirmek istiyoruz’ dedik. İsimler tamamen okul yönetimleri tarafından belirlenmiştir. Bizim hiçbir şekilde müdahalemiz söz konusu olmamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin geleceğini gençlere ve çocuklara armağan etti. Biz de o kural üzerine çocuklarımızı bu bisikletlerle ödüllendirmek istedik. Bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum. Yalnız tatil döneminde lütfen iyi değerlendirsinler. Hem dinlensinler hem de kitap okusunlar. Bu yaz döneminde en azından bisikletlerin hatırına 10’ar adet kitap okumanızı rica ediyorum.” dedi.

“EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUM”
Işık konuşmasının devamında; “Bizim bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz. Bundan sonra da her yıl devam edeceğiz. Başarının ödülsüz kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza ne yapsak azdır. Ben eğitimi önemsiyorum. Biga Belediyesi’ne müracaat edip de bir ihtiyacını gidermediğimiz okul yoktur. Her türlü eğitim desteğine devam ediyoruz. Okullara yer vermekten tutun da okulların tadilatına, tamiratına, boyama işlerine kadar her tür işlerini gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza yaz dönemine mutlu girsinler diye böyle bir tören düzenledik.”

Okul yönetimlerinin belirlediği listeler üzerinden başarılı ve ihtiyacı olan öğrencilerin davet edildiği bisiklet dağıtımına; Belediye Meclis Üyeleri Zafer Taşkın, Erhan Sürer, Ergün Tulnay ve Recai Cesur da katıldılar.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech