Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nuriye Gülmen; “Korku düzenini yırtıp atmalıyız!”

2016 yılında Ankara’da Yüksel

2016 yılında Ankara’da Yüksel Caddesi’nde “Açığa alındım, işimi geri istiyorum” pankartı ile tek kişilik eylem başlatan öğretmen Nuriye Gülmen’in başına o süreçten sonra gelmeyen kalmadı. Defalarca kez göz altına alınan, işini geri alabilmek ve haksızlıklarla mücadele etmek için açlık grevini başlatan ve aylarca açlık grevinde kalan Nuriye Gülmen Perşembe günü Çanakkale’deydi.

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi’nin paneline konuk olan Nuriye Gülmen konuşmasını Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisi’nde yaptı. Saat 18.30’da başlayan konuşmasında başından geçen süreci üç başlık altında vatandaşlara anlattı. Giriş,gelişme ve sonuç şeklinde kendi tabiriyle “Yüksel Devrimi’ni” paylaştı.

“KORKU ATMOSFERİNİ YIRTIP ATMALIYIZ”

Gülmen, “Sizlere Ankara Yüksel direnişçilerinin selamlarını getirdim. Korku atmosferini yırtıp atmalıyız. Ne olur ki gözaltı olur, işkence olur. Bizler 17 gün gözaltından sonra 18. Günde oturma hakkını elde ettik. Sonra bizi tutukladılar. Yüksel Caddesi trafiğe kapatıldı fakat yine başaramadılar. Halk yine yeniden Yüksel Caddesi’ne çıkamaya başladı.

“EMEKÇİLERİN HAKLARINI SAVUNMAYAN SENDİKALAR VAR”

Türkiye halkları OHAL karanlığında direndiler. Direnmenin yarattığı sonucu daha geniş çevreye yaydılar. Fakat, KESK o günlerde mücadele etseydi bu günler daha farklı olurdu. 4 bin 218 KESK üyesi bu süreçte mesleklerinden ihraç edildi ama emekçi halka sahip çıkmayan bir sendikal düzen söz konusudur. Herkes çok büyük işler değil ama bir şeyler yapmak zorundadır.” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech