Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İntepe’de Rant kazandı

2014 yılından beri İl

2014 yılından beri İl Genel Meclisi gündemine getirilen İntepe RES projesi için bu yıl Nisan ayında alınan karar, köy halkının itirazları sonucu Haziran ayı toplantıları son birleşiminde yeniden görüşüldü. Üyelerin tam katılımıyla yapılan oylamada itirazlar reddedilmiş oldu.

Oylama sırasında meclis üyelerinin oylayacağı maddeyi anlayamaması ileri sürülerek oylama, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin tarafından 3 kez tekrarlandı. Son oylamada isim isim oyları sorulan üyelerden 2’si çekimser oy kullandı. 16-16 eşitlik halinde neticelenen oylamada Başkan Şahin’in kabul oyunun 2 sayılması neticesinde imar planına yapılan itiraz reddedilmiş oldu.

İntepe halkı, alınan karara itiraz etmesi nedeniyle imar planına itiraz konusu, imar komisyonunda ret edilerek dünkü meclis gündemine son madde olarak getirildi ve İl Genel Meclisi’nde bir kez daha onaylandı. 2015’te köylülerin sesini dinleyerek şirketin yararını düşünmeden kararı iptal eden İl Genel Meclisi, bu yıl aldığı iki kararla da İntepe halkını görmezden geldi. AK Parti’li Ufuk Ünver, oylama öncesi söz alarak İntepelilerin bu projeden mağdur olacağını vurguladı. CHP’li Hicri Nalbant ise İntepe halkının yanında yer alarak oylama sonucunda kimin ne oy verdiğinin kaydedilmesini istedi.

2014’te alınan imar planı kararına köylüler itiraz etmiş, 2015’te itirazları değerlendiren meclis kararı iptal etmişti. Meclisin kararını yargıya taşıyan şirketin itirazını mahkeme, aldığı kararla reddetmiş ve İntepelilerden yana karar vermişti. 5 bin yıllık tarihi olan Ofrenion Antik Kenti’nin ve Hector Tümülüsü’nün bulunduğu, 1. ve 3. derece sit alanı olan yere yapılmak istenmesi gerekçesiyle çevrecilerin ve reddettiği proje için mahkeme süreci devam ediyor. 2015’te açılan ve 2017’de Çanakkale İdare Mahkemesi tarafından köylülerin lehine verilen karar, İzmir Bölge Mahkemesi tarafından bozuldu. İntepe sakinleri tarafından Danıştay’a götürülmesi beklenen kararın nasıl neticeleneceği merak ediliyor.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech