Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Troia Yılı Dünya Basınına Yansıyacak

Troia Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabul edilişinin 20. Yılı dolayısıyla ilan edilen Troia 2018 yılı dolayısıyla Çanakkale farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Yurt dışından kente gelen dört gazeteci Eceabat’tan Çanakkale’ye yüzerek geçtiler. İzlenimlerini dünya basını ile paylaşacaklar.

32 yıldır Çanakkale’de düzenlenen dünyadan sporcuların ağırlandığı önemli etkinliklerden birisi olan Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, bölgenin tanıtımı açısından Turizm değeri olarak kabul ediliyor. Bu bağlamda Troia yılında, “Sporla Troia” adı altında pek çok etkinlik gerçekleşmektedir.

“ECEABAT’TAN ÇANAKKALE’YE YÜZEREK GEÇTİLER”

Dün sabah saatlerinde gerçekleşen etkinlikte İngiltere’nin tirajı yüksek basın kuruluşundan olan “Telegraph” gazetesinin yazarlarından Alex Preston, Avrupa’da binlerce takipçisi bulunan, yüzme konusunda otorite kabul edilen “Outdoor Swimming” dergisi yazarı Adrian Snodgrass, Türkiye’ye uzun yıllar yabancı yüzücü getiren Swim Trek firmasının sahibi, 2017 yılında İngiltere’nin prestiji en yüksek kraliyet ödülü Quinn’s Award’a layık görülen Simon Mourie dün Eceabat’tan, Çanakkale’ye yüzerek geçtiler.

“TROİA YILI, DÜNYA BASININDA YER BULACAK”

Ünlü yüzücüler dün sabah saat 08.00’de Eceabat şehir merkezi halk plajından Çanakkale Şehir Merkezi Yat Limanı hattında boğazı yüzerek geçip dünya çapında Çanakkale’nin ve Troia yılının tanıtımını yapacaklar. Yazarlar ve muhabirler yapmış oldukları etkinlikle ilgili, Troia hakkında yazılar kaleme alacaklar.

“ECEABAT’TAN ÇANAKKALE 1 SAAT 20 DAKİKA”

Sahil Güvenlik, Liman Başkanlığı, Deniz Polisi ve GESTAŞ yüzmenin güvenliği açısından 1 saat 20 dakika süren yüzme etkinliğinde yüzücülerin yanı başında bulundular.

“BURADA OLMAKTAN ÇOK KEYİF ALDIM”

Telegraph Gazetesi yazarı Alex Preston konuyla ilgili, “Bu senenin Troia yılı olması bizim burada oluş sebebimizdir. Burada bulunmaktan ve Troia bölgesini gezmekten çok keyif aldık. Buraya geldiğimiz zaman en dikkat çekici nokta tarih… Tanıdığım kim varsa buraya gelip bu tarihi dokuyu yaşamasını istiyorum. Simon’a çok büyük rol düşüyor. İngilizler ile Türkler arasında köprü kuracağına inanıyorum. Kötü algıları kıracak bir etkinlik olmuş oldu” yorumlarında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

 

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech