Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akın, Çanakkale’yi Kastetmemiş(!)

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; geçtiğimiz aylarda ÇOMÜ TV’de Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında camilerin kullanım alanları hakkındaki konuşmasıyla tepkileri toplayan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akın’ın, disiplin cezası aldığını duyurdu.

ÇOMÜ TV’de geçtiğimiz aylarda konuşan İlahiyat Fakültesi  Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akın, camilerin Cumhuriyet’in ilk yıllarında genelev olarak kullanıldığını söylemişti. Bu konuşma kamuoyunun dikkatinden kaçmamış, Akın hayli tepki almıştı.
Olayda artan tepkiler şahsa soruşturma açılmasını sağlamış ancak Akın, işine devam etmişti.

Üniversite tarafından yapılan son açıklamada, soruşturmanın sonuçlandığı belirtilirken Akın’a disiplin cezası verildiği açıklandı.

“CANLI YAYIN AKIŞINDA HIZLI İFADELER SONUCU…”
Yapılan açıklamada; “Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından açılan inceleme sonucunda, yine İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından soruşturma açılmasına karar verilmiş, görevlendirilen soruşturmacı, yürüttüğü soruşturma sonucunda raporunu tamamlamış ve rapor doğrultusunda Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akın’a, 2547 sayılı yasa ve 657 sayılı yasa hükümleri dikkate alınarak disiplin cezası verilmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akın, savunmasında 12 Haziran 2014 tarihli Türkiye’de cami kapatma-satma uygulamalarına zemin hazırlayan bir hukuki belgeden bahsetmiştir. Daha sonra zaman içerisinde bazı camilerin satıldığını, satın alan kişi veya kuruluşlar tarafından amacı dışında kullanıldığını belirtmiştir. Verdiği örnekler bağlamında ‘Bu dahi yapıldı’ anlamında tepki çeken örneği verdiğini, ancak bu örneği Çanakkale ile bağdaştırmak niyet ve düşüncesinin olmadığını, canlı yayın akışından kaynaklı hızlı ifadeler sonucunda Çanakkale kastediliyormuş gibi anlaşıldığını ifade etmiştir. Özetle, söz konusu ifade ve cümleleri özel olarak seçmediğini, tamamen canlı program akışından kaynaklanan bu ifadelerin hiçbir kişi, kurum veya toplumun bir kesimini hedef almadığını, özellikle de Çanakkale’nin bu eylemlerin yapıldığı bir şehir olarak kastedilmediğini belirtmiştir.” denildi.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech