Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kalenin Kadınları-2- Troya’da Kadın Olmak

ÇTSO Çanakkale Sergi Evi’nde

ÇTSO Çanakkale Sergi Evi’nde açılan “Barışın Kanatları-Troya’da Kadın Olmak” adlı serginin sahibi Sibel Bozkurt, serginin adını ve içeriğini gazetemize anlattı.

ÇTSO Çanakkale Sergi Evi’nde açılan Barışın Kanatları Beyaz- Troya’da Kadın Olmak adlı serginin sahibi Sibel Bozkurt, Çanakkale’nin kadınlarından biri.
Bozkurt, 10. kişisel sergisi ile geçmişin izlerini bugüne taşımayı amaçladığını ifade ederek şöyle diyor: “Geçmiş bizim için çok önemli. Geçmişimize sahip çıkarsak geleceğimize de sahip çıkmış oluyoruz. Bizde iz bırakacak geçmiş.”

“BU KEZ İNSANLARI M.Ö.’YE GÖTÜRÜYORUM”

Barışın Kanatları Beyaz-Troya’da Kadın Olmak adlı sergiyle ilgili bilgi veren Bozkurt;  “Ben herkesi 200 yıl öncesine götürecek sergiler yapıyordum. Şimdi milattan önceye götürdüm. Çanakkale biliyorsunuz ki barış şehri. Troia da bu anlamda çok başarılı. Güzel şeyler yapılıyor. Barışın kanatlarının beyazlığından umutla bir koleksiyon hazırladım. Kendim yorum getirdim.” dedi.

“KUMAŞLARIN EN GENCİ 20 YAŞINDA”

Koleksiyon içeriğini aktaran sergi sahibi şu ifadeleri kullandı: “Koleksiyonun içerisinde geçmişte giyilen kıyafetler, kullanılan kumaşlar var. En genci 20 yaşında olan koleksiyonlar. Yöresel ve dokuma kumaşlar kullanarak onlara kendime göre yorumlar getirdim. Baskılar kullandım. İnşallah beğenilir.”
Tahta baskı yazmacı olarak tanımladığı işi ve geçmiş saygısını bir araya getiren Bozkurt’un sergisi 4-10 Haziran arasında ziyaretçiye açık olacak.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech