Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvan sevmeyen siyasilere oy yok

HAYKONFED tarafından tüm yurtta

HAYKONFED tarafından tüm yurtta başlatılan “Hayvanların yaşam haklarını tanımayan siyasilere oy yok” kampanyası kapsamında Çanakkale Merkez’de, Biga’da, Lapseki’de ve Gelibolu’da da protestolar yapıldı. Basın açıklaması düzenleyen hayvanseverler tarafından hayvanları korumaya yanaşmayan siyasilere oy verilmeyeceği belirtildi.

Çanakkale Merkez’de, Biga’da, Lapseki’de ve Gelibolu’da merkezi alanlarda toplanan hayvanseverler, hiçbir ayrım yapmadan tüm siyasi partileri kapsayacak olan “Doğayı ve Hayvanların Yaşam Haklarını Korumayan Siyasilere OY YOK” kampanyasını başlatmış bulunduklarını dile getirdiler.

Yapılan açıklamalarda Türkiye çapındaki siyasi parti adaylarının ziyaret edilerek “Hayvanların yaşam haklarını ve doğayı koşulsuz koruyacak uygulamaları da içeren bir yasa tasarısının hazırlanması” için adaylarda destek olacaklarına dair söz talep edilecek. Hayvanseverler, hayvanları korumaya yanaşmayan siyasilere oy da vermeyecek.

Alanlarda yapılan ortak basın açıklamasında; “7 Milyonu aşkın can yoldaşının, doğa ve hayvan hakları savunucusunun yıllardır ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nun TCK kapsamına, resmi sivil ayırmadan herkesi kapsayacak şekilde geçirilip, hayvana esarete, şiddete, sürgüne, öldürmeye son verilsin, ağır cezalar getirilsin’ çağrılarına sessiz kalan, sürgün – ölüm yasa tasarıları ile sürekli olarak hayvan hakları savunucularını tehdide maruz bırakan siyasi partilere ve adaylara oy yok diyoruz” denildi.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech