Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

35. Geleneksel iftarda buluştular

Türkiye ve Çanakkale’nin önemli

Türkiye ve Çanakkale’nin önemli siyasi isimlerinden, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve eski Başbakan Yardımcısı Mustafa Cumhur Ersümer, 35. Geleneksel iftarda partililerle bir araya geldi.

34 yıldır sürdürülen ANAP iftar buluşması geleneği, 35. yılda da Türkiye ve Çanakkale’nin önemli siyasi isimlerinden, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Başbakan eski Yardımcısı Mustafa Cumhur Ersümer’in ve parti yöneticilerinin katılımıyla Çanakkale Güzelyalı Tusan Hotel’de gerçekleştirildi.

DEĞİŞMEZ ÇEKİRDEK KADRO

Geleneksel iftara, ANAP Çanakkale eski il başkanları İsmet Muhtaroğlu ve Yaşar Demircan, ANAP dönemi belediye başkanları Adem Ejder (Eceabat), Kasım Akın (İntepe), Ahmet Kıyar (Balıklıçeşme) Halil Özkan (Pazarköy) ve Adnan Öztürk(Geyikli)ve Münir Karabacak (Terzialan), Merkez İlçe Başkanı Ahmet Koyuncu, Biga İlçe Başkanı İbrahim Aydın, Yenice İlçe Başkanı Ceyhan Şener, Gelibolu İlçe Başkanı Ahmet Şefik Şenyürek, Lapseki İlçe Başkanı  Alaaddin Tuncay, Ezine İlçe Başkanı Allahattin Ceyhan, Gökçeada İlçe Başkanı Mehmet Kolçak, Bayramiç İlçe Başkanı Ahmet Çakıroğlu, Çan İlçe Başkanı Mehmet Tülek, partililer ve misafirler katıldı.

İFTARDAN ÖNCE EĞİLİM BELİRLEME TOPLANTISI

ANAP Çanakkale 35. geleneksel iftarı öncesinde yöneticilerin görüşlerinin alınması ve 24 Haziran erken genel seçimi öncesinde ilçelerdeki durumun değerlendirilmesi, eğilimin hangi yönde olacağının belirlenmesi için  toplantı düzenlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, ANAP eski İl Başkanı Yaşar Demircan ilçe yöneticilerinin, o dönemki başkanların görüşlerini dinledi.

İFTARDA BİRLİK BERABERLİK DUASI

Eğilim belirleme toplantısının ardından 35. geleneksel iftar gerçekleştirildi. Çanakkale siyasetinin sohbet havasında değerlendirildiği iftar sonrasında şükür duası yapıldı. Duada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkeye hizmeti geçen tüm liderlere şükran sunulup, birlik beraberlik içinde bir yaşam dilediğinde bulunuldu.

 İFTARDAN SONRA KARAR TOPLANTISI

İftardan sonra, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, ANAP eski İl Başkanı İsmet Muhtaroğlu ve Yaşar Demircan görüşlerini aldıkları belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer ile birlikte bu  kez ‘karar’ toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, seçime giren partiler ve Cumhurbaşkanı adayları ülke geneli ve il özeli olarak ayrı ayrı değerlendirildi. Çeşitli görüşler tartışıldı ve  Ersümer’in bu seçimde aday olmasının bütün Çanakkale kamuoyunda istendiği, beklendiği vurgulandı. Ersümer’e ve hizmetlerine olan takdirler yüksek sesle dile getirildi.

Sonuç bölümünde ise iftarda ANAP’lı, ayrıca bugün AKP, MHP, İYİ Parti çatısı altında siyaset  yapanların da bulunduğu ifade edilerek 24 Haziran 2018 erken genel seçimlerinde hangi partiye destek verileceği konusunun ‘serbest’ bırakıldığı açıklandı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech