Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gelibolu İskelesine kavuşuyor

Gelibolu turizmine ve ilçe

Gelibolu turizmine ve ilçe ekonomisine ivme kazandırması amacıyla projelendirilen yeni iskelenin temelleri, dün düzenlenen program ile atıldı.

 

Gelibolu merkezinde bulunan ve yılda karşılıklı ortalama 250 bin araç geçişine sahne olan mevcut iskelenin bu yükü kaldıramaması nedeniyle, 7 Aralık 2012 tarihinde Gelibolu Belediyesi Meclisinde alınan karar ile imar tadilatı gerçekleştirilmiş ve 8 Ocak 2013’te yeni feribot iskelesinin yapımı için Gelibolu Belediyesi ve Çanakkale İl Özel İdaresi arasında protokol imzalanmıştı. Devam eden süreç olumlu gelişti ve iskelenin temelleri dün atıldı.

Düzenlenen temel atma törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, MHP İl Başkanı Hakan Pınar, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, AK Parti Çanakkale 2. Sıra Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu, GESTAŞ çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Gelibolu Alaaddin Mahallesi’nde yapımı planlanan proje 47 bin metrekare alan üzerine uygulanacak. Yeni iskele içerisinde feribot terminal alanı, araç bekleme yerleri, otopark alanı, yolcu salonları, hediyelik eşya satış yerleri, kafeterya, sosyal hizmet alanları, iki adet iskele ve dört adet rampa bulunacak.

Gelibolu İskele Projesi sözleşme hükümleri doğrultusunda 25 yıl boyunca İl Özel İdaresi tarafından işletilecek. Bu sürenin sonunda ise hiçbir hak ve talep bedel edilmeksizin Gelibolu Belediyesi’ne teslim edilecek.

Atakan Alkış

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech