Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

İDA 3 günde 2 bin imza topladı

İDA Dayanışma Derneği, Atikhisar’da süren maden faaliyetleri için başlattığı mücadeleyi Kordon’da halka anlatıyor. Başlatılan kampanya ile 3 günde 2 bine yakın imza toplayan İDA Dayanışma Derneği, kampanyayı 5 Haziran Çevre Günü’nde sonlandıracak.

İDA Dayanışma Derneği, Atikhisar mücadelesini Kordon’a taşıdı. Kordon’da açılan stant ile vatandaşları bilgilendiren dernek üyeleri, vatandaşın talebi üzerine imza kampanyasını da başlattı. İmza kampanyası ile 3 günde 2 bine yakın kişiye ulaşıldı.

“ORAYI GÖRENLERİN İÇİ ACIR”
İDA Dayanışma Dernek Başkanı Ekrem Akgül, kampanya ile ilgili verdiği bilgi de; “Biz burada stant açarken bilgilendirme amaçlı açtık. Farkındalık yaratmaktı amacımız. İlk gün ziyaretçilerimiz imza kampanyası önerisinde bulundu. İmza kampanyamızın 3. günündeyiz yaklaşık 2 bin civarında imzaya gidiyoruz. Siyanürlü altın işletmesine karşı, tek su kaynağımız Atikhisar’ın zehirlenmesine karşı halkımızın bir duyarlılığı olsun. Defalarca Belediye Başkanı’mız ile birlikte yasal süreçleri de aktardık. ÇED olumlu kararı değiştirmek için bir itirazımız vardı. Belediye Başkanı’mız ile birlikte. ÇED olumlu kararı çok dar bir alana vermişti. Ama buradaki genişletmeyi Danıştay bozdu. Ona rağmen maalesef, kesilen ağaç 10 binleri geçti. Köyler arası Çan asfaltına çıkan bir yol iptal edildi, maden ruhsat sahası için. Yerine başka bir yol inşa edildi, yol neredeyse bir otoban. O yolun açıldığı yeri görenlerin içi acır. Bu açık ocak işletmesi ve alanlar yapıldığında 2 milyon civarı ağaç kesilecek. Bizler de bu bilgileri halkımıza ulaştırmak istiyoruz.” dedi.
Etkinlik, önümüzdeki salı günü 5 Haziran Çevre Günü’nde sona erecek.
Yıldız Sağlam

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech