Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ezine’de yatırımlar incelendi

İl Genel Meclisi Başkanı

İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin ve Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, beraberindeki heyet ile ilk olarak Ezine’de kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanında gerçekleşen çalışmaları yerinde inceledi.
İl Özel İdaresi’nin haberine göre; İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, Ak Parti Ezine İlçe Başkanı Güray Yüksel, Ezine İl Genel Meclisi Üyeleri Hasan Hüseyin Aytop ve Bahri Uysal, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Ezine Ziraat Odası Başkanı Anıl Kahraman ve Ezine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türker Demirhan’dan oluşan bir heyet Ezine ilçesinde yapımı devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Burada açıklamada bulunan Başkan Şahin; “Bölgemizde süt ve süt ürünleri ile zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere çok çeşitli gıda ürünleri üretiminde faaliyet gösteren işletmeler bulunmaktadır. Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ile bu işletmelerimizin marka değerleri artacak, gerek ulusal ve gerekse de uluslar arası rekabet ortamında daha avantajlı bir konuma gelecekler ve buna bağlı olarak bölgemizde istihdam da artacaktır. Bunun en güzel örnekleri Çanakkale ve Biga Organize Sanayi Bölgeleri’dir. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde İl Özel İdare’mizin katılım payı %86’dır. Ezine Gıda İhtisas OSB’nin kuruluş çalışmaları kapsamında şahıslara ait olan 21 parselde 343.712,14 metrekare alanın kamulaştırma işlemleri idaremiz tarafından yürütülmekte olup, Maliye Hazinesi’ne ait toplam 1.044.700,10 metrekare olan 3 parselin işlemleri Bakanlık’ta yürütülmektedir. 14 adet parselin malikleri ile anlaşma sağlanmış olup, bu parsellerin tapu tescil işlemleri Ezine OSB adına gerçekleştirilmiştir. 7 parsel ile ilgili anlaşma işleri devam etmektedir. Bunun yanında imar planları çalışmaları ile birlikte altyapı ve üstyapı planları çalışmaları da devam etmektedir. İnşallah en kısa zamanda bölgeye kazandırılacak olan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin bölgemize ve ilimize ekonomik anlamda ve istihdam noktasında katkısı büyük olacaktır. Bu eserin bölgemize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyaret sonrasında Başkan Şahin ve Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu beraberindeki heyet Çanakkale İl Özel İdaresi’nce yapımı devam eden Ezine Yeni İlkokulu İnşaatı alanında incelemelerde bulunarak Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Akman’dan devam eden inşaat ile ilgili bilgi aldı. Başkan Şahin “İl Özel İdaresi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Bütçemizin %20’sinden fazlasını eğitime ayırıyoruz. Bugün de Ezine’mizde yapımı devam eden bu okulumuzu inceliyoruz. Bu okulumuz 12 derslikli olup bununla beraber içerisinde ikişer adet fen ve teknoloji laboratuarı, teknoloji tasarım atölyesi, müzik dersliği, seyirci oturma alanları bulunan çok amaçlı salonu da bulunmaktadır. İnşaat çalışmalarımıza yapı ruhsatı alınarak 21.04.2017 tarihinde başlanmış olup şu an %65’i tamamlanmıştır. 4.999.000,00TL sözleşme bedeli olan bu okul inşaatımızdaki işin bitiş tarihi 2018 Temmuz ayı olacak. Okulumuz şimdiden Ezine İlçemize hayırlı olsun.” dedi.

Okul inşaatından sonra Ezine Belediyesi tarafından yapılan Ezine Atık Su Arıtma tesisi gezilerek Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu tarafından tesis hakkında bilgiler verildi. Burada yapılan incelemeler esnasında Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu “Ezine Atık Su Arıtma Tesisimiz bitme aşamasına gelmiştir. Çevre düzenlemesini de yaparak çok yakın bir zamanda Ezine’mizin hizmetine sunacağız. Yaşadığımız çevreye sahip çıkmak, temiz ve sağlıklı bir yaşam alanı sunabilmek önceliklerimiz arasındadır.” diyerek Ezine Atık Su Arıtma Tesisi’nin Ezine Halkı’na hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech