Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çan’da Ramazan Eski Tadında

Çan Belediyesi, Ramazan etkinliklerini

Çan Belediyesi, Ramazan etkinliklerini Çanlılarla buluşturuyor. Çanlılar, Belediye Başkanı’na teşekkür ederek Ramazan’ın eskisi gibi yaşandığını ifade etti.

Çan Belediyesi 10. Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikleri sürdürüyor.

Çan Belediyesi’nin haberine göre; Ramazan ayının, Manevi ve milli heyecanın doruk noktada yaşandığı etkinliklere katılan Çanlı vatandaşlar ise; “Nerde o eski Ramazanlar demiyoruz artık. O dolu dolu geçen, hatıralarımızdan silinmeyen Ramazanları buralarda yeniden canlandıran Abdurrahman Kuzu Başkan’dan Allah razı olsun. O Belediye Başkanı olmadan önce iftarımızı eder teravihe giderdik, sokaklar bomboştu. Şimdi ise 10 yıldır rengârenk bir Ramazan yaşıyoruz. Allah onu başımızdan eksik etmesin.” diyor.

Etkinlik kapsamında; Çan Belediyesi El Sanatları Atölyesi,  mehter gösterileri ve benzeri etkinlikler Çanlılarla buluşuyor.
Sergi açılışında bulunan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu; “Birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz el sanatları atölyemizin geleneksel sergisinde, burada bulunan kursiyerlerimizin yıl içerisinde yaptıkları eserleri göreceğiz. Bizim için kıymetli olan Çan Belediyesi El Sanatları Atölyemizde 100’e yakın kursiyerimizin burada kaliteli vakit geçirmesi.” şeklinde konuştu.

30 Mayıs akşamı saat 19.00 sıralarında başlayan şehir turunun ardından Şehir Meydanı’nda gerçekleştirilen Ramazan etkinliğinde sahne alan Tarihi Bursa Mehter Takımı ise Çanlıların coşkulu bir Ramazan gecesi yaşamalarını sağladı. İcra ettiği mehter konserine, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, AK Parti Çan İçe Başkanı Murat Okan, AK Parti Kadın Kolları, AK Parti Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, STK’lar ile yüzlerce Çanlı katıldı.
Çan halkı, vakur duruşları, renkli kostümleri, farklı enstrüman ve yürüyüşleriyle Bursa Mehteran Ekibi, seslendirdikleri marşlar ve eşsiz kılıç kalkan gösterisinin ardından Tarihi Bursa Mehter Takımı ve Kılıç Kalkan ekibini alkışlarıyla ödüllendirdi.
Gecenin sonunda konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, “Mehteran, ecdadımızın ayak sesleridir… Mehterin bizim tarihimizde ayrı bir yeri var. Çünkü ecdat bunu kullanmış, bu bizim genlerimizde var. Şunu biliyoruz ki Osmanlı savaşa giderken önden mehteran ekibi gidermiş. Bunun anlamı şu; Osmanlı bu topraklara ayakbastı, dosta güven, düşmana korku salmaya geldi. Bu duyguları bize yaşatan Bursa Mehteran ekibine, 10 yıldır bu meydanları coşku ile dolduran siz değerli Çan halkına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech