Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köy Okulundan Robot Başarısı

Dün Kordon Boyu’nda düzenlenen

Dün Kordon Boyu’nda düzenlenen Bilim ve Eğlence Şenliği’nde bir robot vardı ki akıllarda kaldı. Biga’da köy okulunda A’dan Z’ye üretilen robot vatandaşlardan tam not aldı. Adı Diriliş olan robotun kalkanında bulunan Osmanlı Tuğrası dikkat çekti.

Dün Kordon’da düzenlenen Bilim ve Teknoloji Fuarı’nda birbirinden farklı üretimler dikkat çekti. Çanakkale genelinde okullarda üretilen projeler ve eserler kordonda Çanakkale halkı ile paylaşıldı. Biga’da bulunan İdris Koru İbrahim Aydın Ortaokulu’nda öğrenciler ve öğretmenler tarafından üretilen “Diriliş” isimli robot öğretmenlerin yorumlarına göre robotların dirilişini temsil ediyor. Robotun bataryası Çin’den gelirken geri kalan kısımlarının tamamen yerli üretim olması takdir gördü. Robotun dikkat çeken kısmı ise elinde bulunan kalkanda Osmanlı tuğrası bulunması oldu. Osmanlı tuğralı, kılıçlı “Diriliş” çocuklar tarafından didik didik incelendi.

“KÖY OKULU OLDUĞUMUZ İÇİN BAZEN HESAPLAR PROJEYLE BİR OLMUYOR”

Okulun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yunus Emre robot ile ilgili gazetemize bilgiler verdi. Öğretmen Yunus Emre konuyla ilgili, “Diriliş robotunu öğrencilerimizle birlikte tasarladık. Lakin Biga’da olmamızdan dolayı vidaları bulmakta bazı zorluklar yaşadık. Pek hesaplarımız uygulamada tutmayabiliyor. Robotumuzun özelliği, tamamen insan gibi hareket edebiliyor. Merdiven çıkıp, merdiven inebiliyor. Klasik öncü robotların ayaklı halidir. Klasik robotlar tekerlekli olup görüntü aktarırlar, bu robotumuz ise eklemli olduğundan insani hareketler yapabiliyor. Depremlerde kurtarma aşamalarında enkaz altına girip ilk yardımlarda kullanılabiliyor. Savaş durumlarında da arazi keşiflerinde kullanılabilir. Robotun motoru Çin’den geliyor geri kalan bölgeleri yerli üretim sayılıyor” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech