Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köprü Polemiği

Seçim arifesinde hareketlenen gündem,


Seçim arifesinde hareketlenen gündem, Çanakkale’de de etkisini gösterdi. Haftanın ilk günü Çanakkale, oldukça yoğun bir gün geçirdi. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Cumhuriyet Meydanı’nda CHP’liler ve Çanakkaleliler ile buluşurken aynı günün akşamında Ak Partiler ve protokol üyeleri de AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın katılımıyla önce hastane açılışı ardından iftarda buluştu. Turan’ın da İnce’nin de gündeminde 1915 Çanakkale Köprüsü vardı.


Çanakkale, önceki gün yoğunluğu atlattı. Aynı gün 7 aydır hizmet veren Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin açılışı yapılırken Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı’nda Çanakkalelilerle buluştu. Hastane açılışının ardından düzenlenen iftar programında ise Ak Parti, Hamidiye Tabyaları’nda bir araya gelerek aday tanıtımlarını gerçekleştirdi. İftar ve tanıtım programında konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’nin vaatlerine de değindiği bir konuşma yaptı.

“DÖRDÜNCÜ KÖPRÜYÜ İNCE YAPAR”
İnce, Cumhuriyet Meydanı’ndaki konuşmasının bir bölümünde; “Muharrem İnce gelince Çanakkale Köprüsü’nü yapmayacakmış diye bir dedikodu geziyormuş. Ben 4. köprüyü İnce yapar diyorum. Demirden betondan köprü yapmak kolay iş, ben gönüller arasında köprü yapıyorum. Çanakkale Köprüsü’nü yapacağım. Önce inceleyeceğim. Demirel’in yaptığı köprüden 10 liraya geçiyoruz da Erdoğan’ın yaptığı köprüden neden 100 liraya geçiyoruz? Kör kuruşun hesabını sorarım. Köprü yapacağız, kazık yemek yok, avanta yok, rüşvet yok.Erdoğan kaporta yapmaya talip ben arabanın beynini yapmaya talibim. Çünkü ben matematik biliyorum. Çünkü benim diplomam var. Projesini anlatıyor. İş makinalarını yollayacakmış, kanal yapacakmış. Derdi rant. O proje deyince iş makinası düşünüyor, ben proje deyince bacası tüten fabrika düşünüyorum. Bizim projemiz 3B. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Bana gariban diyor. Ben de 16 yıldır meclisteyim sen de. Hatta ben senden 5 ay daha kıdemliyim. Ben milletvekili maaşıyla gariban kaldım da sen nasıl zengin oldun?” ifadelerine yer verdi.

TURAN: “BOĞAZ KÖPRÜMÜZÜ İPTAL Mİ EDECEKSİNİZ?”
Tabyalarda konuşan Turan; “Biri miting yaptı burada, gördük. ‘Biz yerli otomobil yapmayacağız, biz kanal İstanbul’u yok edeceğiz, onu kapatacağız, bunu yok edeceğiz’ öyle vaat mi olur. Ben de buradan sormak istiyorum: Eğer siz olursanız; ki olmayacaksınız, bizim boğaz köprümüzü iptal mi edeceksiniz? Ezine OSB’yi Troya 2018’i, devlet hastanelerimizi, tünellerimizi yollarımızı yok mu edeceksiniz. Kim iş yapıyor kim laf üretiyor herkes gördü. Eğer lafla olsaydı ormanların kralı aslan değil papağan olurdu. Kim iş yapıyor kim laf yapıyor herkes gördü.Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. Yok adayı beğenmedim yok bölgeyi beğenmedim bunlar çok geride kaldı. Döviz artıyormuş. Normal zamanlarda piyasa iner çıkar. Seçim kararının alındığı akşamdan beri artan döviz başka bir sebeple artıyor. Borsa artıyor, yatırımlarımız devam ediyor, büyümemiz devam ediyor. Her türlü ekonomik verimiz iyi gidiyor ama döviz tam tersi olması lazımken artıyor. Biz bunun ne olduğunu biliyoruz. İki pehlivanın masada bilek güreşine bastırmasından. Biri kaybettiği an her şey rahatlar. Seçime kadar bu sıkıntıyı yaşarız ama seçimden sonra göreceksiniz. Tüm parçalar yerine oturacak. Yatırım artıyor, istihdam artıyor. Ak Partililer, Ak Partilileri üzecek tavırdan vazgeçsin. Eğer Ak Partili ise AKP’li ise lafımız yok devam etsin.” dedi.
Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech