Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Suyun adı zehir olmasın”

Çanakkale Rüzgar İnisiyatifi tarafından

Çanakkale Rüzgar İnisiyatifi tarafından yapılan basın açıklamasında Atikhisar Barajı çevresinde devam eden madencilik faaliyetlerine tepki gösterildi. Yapılan açıklamada; “Suyun adı zehir olmasın” denildi.

Çanakkale’nin tek içme su kaynağı olan Atikhisar Barajı’nda bir süredir devam eden madencilik faaliyetlerine karşı tepki olarak Çanakkale Rüzgar İnisiyatifi tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Donanma Çay Bahçesi ve Şakir’in Yeri’nin arasındaki yolda yapılan açıklamada “Suyun adı zehir olmasın” denildi.

Pazar günü (dün) yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Atikhisar Barajı’nda yasadışı olarak devam eden altın madeni sondajına karşı, Çanakkale Rüzgar İnisiyatifi olarak, Çanakkale halkı ile birlikte mücadele edeceğimizi tüm yaşayanlara bildiriyoruz. Şirketinin 10 yıllık işletme süresince yaklaşık 100 milyon ton suyu kirleteceği öngörülmektedir. Bu miktar, Atikhisar Barajı’nın yıllık su kapasitesinin tam iki katıdır. 200 bin nüfuslu bir kentin tek kullanım suyu olma önemine sahip su kaynağımızın, siyanür ve diğer zehirli atıklar ile kirlenecek olmasını kabul etmiyoruz, kabullenmiyoruz!”

“GÜZELE OLAN DÜŞMANLIĞINIZ NEDENDİR?”

“Danıştay kararının ağaç kesimine ve sondaja dur demesine rağmen hukuksuzca sondaj işletmesine devam eden şirket, halka karşı büyük bir suç işlemektedir. Bu suça ortak olanlar ise suyumuzu maden işletmesine satarak kendi iktidarlarını kuvvetlendirmektedir. Bu iktidar gücü geçicidir ve halktan gereken tepkiyi alacaktır. Sizlerin altın sermayesine olan katkınız bizim yaşamlarımızdan daha değerli değildir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan kentli yaşamı doğal, tarihi güzellikleridir. Güzele olan düşmanlığınız nedendir?”

“KABUL ETMİYORUZ”

“Şirkete soruyoruz. Kendi ülkesinde, bu şartlarda bir sondaj işletmesi gerçekleştirmesi mümkün mü? Çevre yasalarınız buna izin veriyor mu? Cevabı biz verelim. Hayır vermiyor! Biz Türkiye’de yaşayanlar olarak sizin kirli işletmenizin taşeronu olmayı kabul etmiyoruz.”

“SUYUMUZU ZEHİRLEMEYE DEVAM ETMEKTEDİR”

“Bizlerin konuştuğu, sizlerin bizi dinlediği ağaç kıyımına ve dağların tepelerinde dev çukurlar açarak toprağı ve suyumuzu zehirlemeye devam etmektedir. Buna dur demek için her an geç olmaktadır. Biran önce hep birlikte ses çıkarmak, toplumun çocuklarının geleceği için bir sorumluluktur, bir zorunluluktur. Çanakkale halkı: Dağların sesine kulak verin! Dağları oyanlara, onların yalanlarına kulak asmayın!” Atakan Alkış – Aytaç Güç

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech