Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tenine Göre Yaz Kokunu Seç

Parfümler cilt tipine göre

Parfümler cilt tipine göre farklılık göstermekle birlikte, tercih edilen kokular mevsimden mevsime de değişmekte. Kışın daha belirgin kokulara nazaran, yazın kadınlar daha hafif, çiçeksi ve taze parfümler tercih ediyor. Peki yaz parfümleri nasıl olmalı? Kim, hangi tür yaz parfümlerini tercih etmeli ve nelere dikkat edilmeli?

Özellikle kadın yaz modasında doğa, âdeta bedeni ele geçirir. Güneşin tonlarını yakalayan renklerdeki kıyafet seçimlerinden, pembe tonlardaki makyaj tercihlerine ve çiçek kokulu yaz parfümlerine kadar; yazı hatırlatan her renk, koku ve öge vücutları baştan aşağı bürür. Ancak yazın herkesin aynı renkleri giymeyeceği gibi, herkes aynı yaz parfümlerini de tercih etmez.

Zevkler bir yana, parfüm seçimleri cilt tipine göre de değişim göstermektedir. Yaz parfümlerinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta; hava şartları nedeniyle, yazın daha da hassaslaşan cildinizde, alerjik reaksiyona yol açabilecek parfümlerden uzak durulması gerektiği. Yaz parfümlerinde tercihinizi etkileyebilecek bir diğer faktör ise, seçtiğiniz kokunun baskınlık derecesi. Yazın kimse çevresinden ağır bir parfüm kokusu almak istemez. Ancak nem kaybı, terleme ve buharlaşma oranının fazla olduğu bu dönemlerde, sıktığınız parfümün cildinizdeki etkisini kaybetme oranı da fazla olacaktır. Bu nedenle, yaz parfümü tercihlerinizde dayanıklılığa dikkat etmelisiniz. Tabii ki kışın olduğu gibi, yazın da parfümler her ciltte kendisini farklı gösterir. Parfüm seçimleri cilt renginizden, doğal cilt kokunuzla uyumuna kadar pek çok etkene göre değişir. Peki hangi ciltler, hangi yaz parfümlerini tercih edebilir?

Beyaz Tenli Kadınlar İçin Hangi Kokular Uygun?

Beyaz tenli kadınların dikkat etmesi gereken öncelikli unsur; parfümünüzü güneş ışığını doğrudan alan bölgelerinize sıkmamanız gerektiği. Beyaz tenin parfüm sıkılan bölgelerinde güneş lekesi oluşma oranı artmakta. Parfümünüz kuruduktan sonra güneşe çıkmanız veya parfümünüzü doğrudan cildinize sıkmamanız tavsiye edilir. Baharatlı, vanilya aromalı, tatlı ve meyveli, taze kokular beyaz tenli kadınlar için ideal yaz parfümlerindendir. Tek tip kokular yerine, birbiriyle uyumlu koku karışımlarından oluşan parfümlere öncelik verebilirsiniz. Örneğin; gül kokusunu tek başına tercih etmek yerine, gül ve kırmızı elmanın uyumundan oluşan, çok daha dikkat çekici ve yumuşak parfümleri tercih edebilirsiniz. Greyfurt ve vanilya miski ya da mandalina ve yaseminin bir araya geldiği yaz parfümleri de sizin için ideal bir seçim olacaktır. Gece dışarı çıkarken kullanabileceğiniz tatlı misk otu ise, çekici hissetmeniz için bire bir.

Buğday Tenler İçin Hangi Konular Uygun?

Buğday tenli kadınlar, baharatlı ve tatlı kokuları en rahat şekilde taşıyabilen cilt tiplerine sahiptir. Bu cilt tipi, kakao ve vanilya gibi kokuları içeren yaz parfümlerini taze bir şekilde taşıyabilir. Kahve kokusu, parfüm için çok tercih edilebilir bir seçenek gibi görünmemesine karşın; portakal çiçeği, gardenya ve kahvenin bir araya geldiği bir yaz parfümünün kokusu hayranlık uyandıracaktır. Tatlı kokular, buğday tenli ciltlerle uyumlu olsa da bu parfümleri günlük hayatınız yerine, tatilde veya plajda kullanmayı tercih edebilirsiniz. Hem iş yerinizde veya sokakta meyve aromalı tatlı kokular bunaltıcı olabilir hem de deniz kokusuyla bir araya gelen tatlı kokular mükemmel bir uyum yakalar. Buğday tenlilerde kehribar gibi çekici kokular, gece kullanım için ideal bir yaz parfümüdür.

Esmer Tenler İçin Hangi Kokular Uygun?

Parfümü en kalıcı şekilde muhafaza eden ten, esmer cilt tipleridir. Bu şanslı özelliğe sahipseniz, yaz parfümü olarak dilediğiniz gibi hafif kokular tercih edebilirsiniz. Ancak esmer tenliyseniz, çok tatlı ve ağır parfümlerden uzak durmalısınız. Hafif baharat esintileri taşıyan duru kokular, esmer tenle bir araya geldiğinde hoş bir afrodizyak etkisi yaratır. Bunun dışında, meyve ve çiçek ya da baharat ve çiçek kokularının bir araya getirildiği yaz parfümleri, esmer tenli kadınlarda tropikal bir his yaratır. Özünde manolya saklı çiçek kokuları, esmer tenlerde tazelik hissini destekleyici bir yapıdadır. Sedir ağacı veya şakayık, sizin için serinlik veren, hoş bir yaz parfümü tercihi olabilir. Narenciye gibi hafif ama tatlı kokular ise, gece dışarı çıktığınızda çok daha güçlü duracaktır. Yaz parfümü tercihlerinizde zevkleriniz ve cilt tipiniz her ne olursa olsun, kendinize ve çevrenizdekilere huzur verecek kokular seçmeye özen gösterin. Yaz sıcağının basıklığında hafif ve hoş bir koku esintisi, hem sizde hem de çevrenizdekilerde gülümseme hissi uyandıracaktır.

kaynak:mynet

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech