Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mor Pedal Çanakkale’den Geçti

Muğla’da kurulan Mor Pedal

Muğla’da kurulan Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği üyeleri, Türk Bayrağı’nı 81 ilde dolaştırarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ayrıldıkları Muğla’ya dönmeyi hedefliyor. Bayrak değişimi, geçtiğimiz gün Çanakkale’de Truva Atı önünde gerçekleştirildi.

Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği’nin üyeleri, kadınların gücünü göstermek üzere Muğla’dan yola çıktılar. Dernek geçtiğimiz gün, Çanakkale’de bayrak değişimini gerçekleştirdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Muğla’dan ayrılan kadın bisikletçiler, her ilde bayrak değişimi yaparak Aydın, İzmir, Manisa, Balıkesir’de bayrak değişimlerini tamamladıktan sonra son olarak Çanakkale’ye geldiler. Burada bayrak değişim töreni gerçekleştiren kadın bisikletçiler, bayrağı Trakya’ya götürecekler.
81 ili gezecek olanTürk Bayrağı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Muğla’ya geri dönecek.

“AMAÇ BİSİKLETLİ KADINA DİKKAT ÇEKMEK”
Bayrak değişim töreninde açıklamalarda bulunan Çanakkale Bisiklet Platform üyesi Çanakkale İl Temsilcisi Zahide Eren, etkinliğin bisikletli kadına dikkat çekmek ve bisiklet kullanan kadın sayısını arttırmak amacıyla yapıldığını söyleyerek: “Etkinliği Muğla Mor Pedallar Kadın Bisiklet Derneği organize ediyor. Etkinliğimizin adı, ‘Türk Kadının Zaferi’. Türk Bayrağı, 19 Mayısta 81 ili dolaşmak üzere yola çıktı. Bayrak, Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Balıkesir bugün de Çanakkale’de. Türk Bayrağı, 81 ili gezdikten sonra 30 Ağustos Zafer Bayramında Muğla’ya geri dönecek. Bayrak, Balıkesir’den Çanakkale’ye geldi ve buradan da Tekirdağ’a gidip 81 ili dolaşmak için devam edecek. Etkinliğin amacı, bisikletli kadına dikkat çekmek ve bisiklet kullanan kadın sayısını arttırmak. Bayrak 81 ili tek tek gezerek Muğla’ya geri dönecek. Bize destek veren Çanakkale Bisiklet Platformuna teşekkür ediyoruz.” dedi.

“KADINLARIN GÜCÜNÜ GÖSTERMEK İSTEDİK”
Bayrağı Balıkesir’den Çanakkale’ye getiren Balıkesir kadın bisikletçi Nurtaç Uzun; “Türk Bayrağını Çanakkale’ye biz getirdik. Yolculuğumuz çok iyi geçti, buraya gelince de insanlar çok güzel karşıladılar bizi. Biz, yola dün çıktık. Biz, burada kadınların gücünü göstermek istedik. Etkinliğimiz Muğla’da başladı. Biz, de her ilden destek olmak istediğimiz için bu işe giriştik. Biz, buraya 5 kadın olarak geldik. Sayımız, hafta içi olduğu için biraz az. Bu, hafta sonu olsaydı 30-40 kişi olabilirdik.” dedi.

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech