Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

65 Yaş üstü yolculara düzenleme

Bu haberin fotoğrafı yok

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, Yasal düzenleme ile 65 yaş üstü vatandaşlara sağlanan ücretsiz ulaşıma sınırlandırmalar getirilmesini belirtti. Kentte özellikle öğrencilerin konudan mağdur olduklarını belirten Demir, “65 yaş üstü vatandaşların ya gelir durumlarına göre binişleri ücretsiz olsun ya da yarı ücreti alınsın” dedi.

Çok sayıda kıdemli kentlinin yaşadığı Çanakkale’de birçok vatandaş 65 yaş üstü serbest ulaşım hakkından faydalanıyor. Çıkan yasa ile 65 yaş üstü vatandaşlar kendileri için Belediye’nin bastıkları kartlarla şehir içi ulaşımda ücret ödemeden seyahat edebiliyorlar. Konuyla ilgili Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir gazetemize açıklamalarda bulundu. Demir iki seçenek sundu. Ya 65 yaş üstü vatandaşlara gelir durumu tespiti yapılıp durumu olmayanlar ücretsiz binsin ya da durumu olanlar ücretin yarısını ödesinler” vurgusunda bulundu. Özellikle kentte iş çıkış saatlerinde yoğunluğun olduğu duraklarda üniversite öğrencilerinin çokça mağdur olduklarını belirten Demir yasalarla bu kural sağlanmıştır ama bir düzenleme gerekmektedir dedi.

“2-3 TANE OTOBÜS SATIN ALACAK VATANDAŞ OTOBÜSE ÜCRETSİZ BİNİYOR”

Demir yapmış olduğu açıklamasında, “Devlet 65 üstü vatandaşların serbest binişlerinden ötürü bizim gibi küçük kentlerde araç başı 600 TL destek primi ödüyor. Akaryakıt fiyatları 3.70’di akaryakıt 7.00’ye yaklaştı hala daha destek 600 TL. Bu konunun göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Serbest binişlerde birçok kalem var. Bu kalemler alt alta yazıldığında ciddi bir durum söz konusu oluyor. Bu konu eğer yeniden düzenlenmezse Halk Otobüsü taşımacılığı zor duruma girecektir. Üzerine kayıtlı bir maddi unsuru olmayan vatandaş bedava binsin ama bizim otobüslerden 2-3 tane satın alacak 65 yaş üstü vatandaşlar var. Biz bu durumu kabullenemiyoruz. Maddi duruma göre 65 yaş üstü binişlerde bir düzenleme şarttır.” cümlelerini kurdu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech