Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“19 Mayıs Yeniden Doğuştur”

Çanakkale Barosu Başkanı Av.

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan 19 Mayıs mesajında hukukun hiçe sayıldığına, hakkın gasp edildiğine yaptığı vurguyla şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale’mizin ve tüm ülkemizin 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı meslektaşlarım ve şahsım adına en içten dileklerimle kutlarım. Onur vericidir ki yaşadığımız kadim şehir Çanakkale, Samsun’un habercisidir. 18 Mart, 19 Mayısın adeta müjdecisidir. Bu tarih; bir komutanın, bir şehre ayak basmasının ötesindedir. Kurtuluş mücadelesinde bir kırılma noktası, bağımsızlık destanının ilk sayfası, yeniden doğuşun en önemli anmasıdır.”

AVUKATLAR, 19 MAYIS’TAKİ GİBİ HAKKIN PEŞİNDEDİR

“19 Mayıs 1919 Anadolu’su hakkın gasp edildiği, hukukun hiçe sayıldığı bir coğrafyaydı. Bu coğrafyada Havza’da, Amasya’da, Erzurum ve Sivas’ta ve nihayet Ankara’da, büyük bir destanla İnönü’de, Afyon’da, Dumlupınar’da ve nihayet İzmir’de hak bir tamam yerini bulmuştur. O ruhu, avukatlar olarak anlıyoruz. Çünkü hakkın peşinde koşuyor, hukuku yüceltiyoruz.”

BAYRAM, ADALET VE DEMOKRASİYLE GÜZEL

“Biz avukatlar Atatürk’ü anma gününde onu anlamış olmakla onur duyuyoruz. Hukuk devrimlerini yapan, çağdaş yasalar getiren, fakülteler açan, demokratik bir hukuk devletini kuran Atatürk’le onur duyuyor, meslek mensupları olarak saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Öte yandan Gençliğimizin bayramı olan bugün gençlerimizi de kutluyoruz. Bayram tadından bir gün ve bir ülkeyi kendileri için diliyoruz. Bunun yolunun adalet ve demokrasiden geçtiğine inanıyoruz. Geçen süreçte gençlerimizi özellikle uyuşturucudan korumak, çevre ve hukuk bilinci vermek, sanatla aydınlatmak için çok çabaladık. Hukukla ilgilenirken, sportif etkinliklere de sırtımızı dönmedik. Bugün hem Atatürk’ü anlamış olmaktan hem gençliğimizi önemsemekten hem de spora kayıtsız kalmamış olmamaktan mutluluk duyuyor, bayramımızı en içten dileklerle ve saygılarla kutluyorum.”

 Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech