Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ağız tadıyla meyve yiyemiyoruz

Havaların ısınmasıyla ve yaz

Havaların ısınmasıyla ve yaz günlerin giderek yaklaşmasıyla meyve sebzelerde değişimler başladı. Yaz meyveleri tezgahlarda yer alırken kışın sıklıkla tükettiğimiz meyveler satılmaz oldu. Pazarda bu haftanın en çok satanları arasında erik, kiraz ve çilek yer aldı.

Hava sıcaklıklarının ortalama 25 derecenin üzerine çıkmasıyla pazarda yaz meyveleri tezgahlara geldi. Kışın sıklıkla tüketilen greyfurt, portakal, mandalinanın pabucu dama atıldı. Pazarda en çok tercih edilen ve kilo kilo satılan ürünler, çilek, erik ve kiraz oldu. Kirazın piyasaya çıkmasıyla hemen hemen her vatandaş bir kez de olsa kirazın tadına baktı.

Merak edilen konu yaz meyvelerinin fiyatları ne kadar?

Bu hafta tezgahlarda yapılan gözlem neticesinde ortaya çıkan tabloya göre çilekte fiyatlar düştü. İlk haftalarda kilosu 10 TL’den satışa sunulan çilek 8-7 TL arasında satıldı. Çilekte Pazar esnafı etiketlere kilo fiyatını yazmazken yarım kilo ibareleri çokça görüldü.

Tamamen yerli malı olan Bayramiç Ayazma kirazı pazara hızlı giriş yaptı. Kiraz kilosu 8 TL’den alıcı bulurken vatandaşlar önümüzdeki günlerde fiyatının düşeceğini belirttiler.

Erik ise çeşitlerine ve boylarına göre satış fiyatlarında değişikler gösterdi. Erik bu hafta ortalama kilosu 5-6 TL’den alıcı buldu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech