Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PISA 2018 TOKİ Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi

TOKİ Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen

TOKİ Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen ve Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı olan PISA 2018, sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

TOKİ Anadolu Lisesi Yönetimi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı olan PİSA 2018 sınavını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmenin huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’ olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırmadır. PISA’nın temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmektir. Ayrıca gençlerimizi daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktır.

PISA NEYİ ÖLÇMEKTEDİR?

PISA’da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır.

PISA araştırmasında kullanılan ‘okuryazarlık’ kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip, topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi olarak tanımlanmaktadır.

Sınavın gerçekleştirilmesinde yardımlarını esirgemeyen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Özkan’a, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Mustafa Bünyamin Uruç’a, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Bölümü’nün değerli çalışanlarına, Okulumuz müdürü Sayın Erdinç Oğuz’a değerli öğretmenlerimize, çalışanlarımıza ve sınavda göstermiş oldukları içtenlik ve özen için öğrencilerimiz ve  saygıdeğer velilerimize  çok teşekkür ediyoruz.”

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech