Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tasavvuf Topluluğundan İftara Davet

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu, geleneksel iftar buluşmalarına kentlileri davet ediyor.

Ramazan ayı boyunca Mevlana Kültür Sanat Evi (Eski kilise binası) ve Gelibolu Mevlevihanesi’nde kurulacak iftar sofralarında her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kişi buluşacak.

Huzur ve bereketin simgesi, 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesiyle kent genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye başladı.  Aynalı Çarşı, Korfmann Kütüphanesi yanında yer alan Mevlana Kültür Sanat Evi‘nde Ramazan ayında 30 gün boyunca ücretsiz iftar yemeği ikram edilecek.

Her sene yediden yetmişe tüm vatandaşların ortak buluşma noktası olan ve  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tasavvuf topluluğu tarafından organize edilen iftarlarda Ramazan Ayı boyunca 20.000 kişiye ücretsiz iftar verilmesi planlanıyor. İftar etkinlikleri kapsamında 20 Mayısta Gelibolu Mevlevihanesi’nde 3.000 kişiye iftar verilecek. İftarlarda, Enstrümental ney dinletisi, iftar, dua,  ardından mesnevi okumaları sema gösterisi de Çanakkale halkını bekleyen etkinlikler arasında olacak. Eşsiz gül ve çiçeklerden oluşan bahçesi, nezih ortamı ile bu güzel mekanlar ramazan ayı boyunca kentlileri ağırlayacak.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech