Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göçmen kadınlara belediye desteği

Çanakkale Belediyesi Troia Sosyal

Çanakkale Belediyesi Troia Sosyal Yaşam Evi’nde kurulan Göçmen Kadınlarla Destek Grubu, çalışmalarını yoğun ve etkili bir şekilde sürdürüyor. Grubun çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar da Troia Sosyal Yaşam Evi’ne düzenlediği ziyarette yerinde inceleme fırsatı buldu.

Çanakkale Belediyesi haberine göre; Sosyal Yaşam Evi’nde 2017 yılında 7-14 yaş grubu çocuklarla gerçekleştirilen Yaz Etkinliklerine katılan çocukların bazılarının mülteci olmasından hareketle çocukların ailelerini de kapsayacak psiko-sosyal destek çalışmalarının temeli atıldı. Göçmenlerin hem birey hem aile olarak yaşadıkları topluma ve kültüre uyum sağlamaları, dil öğrenmeleri, kendilerini kente ait hissetmeleri, özgüvenlerinin yükselmesi gibi amaçlarla ASAM’ın da (Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği) destekleriyle Troia Sosyal Yaşam Evi’nde bir çalışma grubu oluşturuldu. Uyum sürecinde daha dezavantajlı durumda bulunduğu gözlemlenen göçmen kadınları kapsayan Göçmen Kadınlarla Destek Grubu, 2018 Şubat ayında çalışmalarına başladı.

Çalışmalarda kadınların özgüvenlerinin yeniden yapılandırılması, kendilerini ifade edebilmeleri, yetenekleriyle ön plana çıkmaları, kenti ve kültürü öğrenmeleri gibi toplumsal ve psiko-sosyal amaçlar hedeflendi. Bunların yanında Belediyenin çalışma ve hizmetleri de kadınlara anlatılırken, sağlık eğitimleri, el işi atölyeleri, kent gezileri, piknikler gibi pek çok etkinlik de grup çalışmalarında gerçekleştiriliyor. Grup, son olarak Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı’nda gerçekleşen Tohum Takas Şenliğine yöresel yemekleriyle katılarak, kentliler ile buluştu. Bu katılım ile göçmen kadınların Çanakkaleli kadınlar başta olmak üzere kentlilerle tanışması, kaynaşması, gelir elde etmeleri ve kendilerini bir yere ait hissetmeleri amaçlandı.

Göçmen Kadınlarla oluşturulan çalışma grubunun çalışmalarına ise Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar da katıldı. Ünüvar, gruptaki kadınlarla tanışarak sohbet etme fırsatı bulurken, çalışma ve faaliyetler hakkında da bilgiler aldı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech