Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binler Bozcaada’da Koştu

Her yıl her yaş

Her yıl her yaş grubundan binlerce kişinin katıldığı New Balance Bozcaada Yarı Maratonu ve 10 K Koşusu, Türkiye’nin dört bir yanından katılan katılımcılarla gerçekleşti. Katılımcılar, Türkiye’nin en gözde mekanlarından birinde Bozcaada’da koşmanın spor yapmanın keyfini doyasıya çıkarttılar.

Bozcaada her yıl düzenli olarak gerçekleşen New Balance Yarı Maratonu ve 10 K Koşusuna ev sahipliği yaptı. Yarı Maraton 21 K ve 10 K olmak üzere iki parkurda koşuldu. Toplu ısınma hareketlerinin ardından saat 10.30’da verilen start ile yarı maraton koşusu, 11.00’de verilen start ile de 10 K koşusu başladı. Bozcaada’nın herkesçe bilinen Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan koşu ada etrafında dönerek tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

“ERKEKLER BİRİNCİSİ ÜZEYİR SÖYLEMEZ OLDU”

21 K maratonu, erkekler kategorisinde genel klasman birincisi 1:12:50 derecesi ile Üzeyir Söylemez oldu. Üzeyir Söylemez’in ardından finishten geçen isimler 1:14:52’lik derecesi ile Kefyalew Deja Burise olurken üçüncü ise 1:15:41’lik süresiyle Hasan Turgut oldu.

“KADINLARDA BİRİNCİ DUYGU TURGUT BORAN”

Yarı Maraton kadınlar kategorisinde ise genel klasmanda 1:32:23 ile Duygu Turgut Boyan birinciliği, 1:35:23 ile Büşra Gelmez ikinciliği ve 1:37:17 derece ile Halime Karakoyun üçüncülüğü kazandı.

Erkekler 10 kilometre koşusu genel klasman birincisi Argachew Assefa, koşuyu 0:33:50 derece ile tamamlarken, 2. Yüksel Gültekin 0:34:59, 3. Kudret Arabacı ise 0:35:23 derecede tamamladı. Kadınlar 10 kilometrede genel klasmanda Nursel Karataş, 0:39:34 ile birinci, 0:40:03 ile Dilan Atak ikinci, 0:44:46 ile Benhür Öncel  de 3. oldu. Kazanan sporcular ödüllerini yarışma sonrası düzenlenen törenle aldılar.

“MİNİKLER KOŞUSU BEŞİNCİ KEZ KOŞULDU”

Bu sene beşinci kez koşulan “Minikler Koşusu” 4-8 yaş arası minik sporcuları konuk etti. New Balance Bozcaada Yarı Maratonu ve 10 K koşusunun yaşlı katılımcısı ise 79 yaşındaki Makbule Karabıyık oldu. Yarış sonrasında Meydan’da kurulan parkurda yarışmacılar farklı etkinliklerde bulunurken, ada lezzetlerinden tatma şansını da yakaladılar.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech