Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yarış için geri sayım başladı

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Kültür

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilan edilen “2018 Troya Yılı” kapsamında Türk Spor Vakfı tarafından ilki düzenlenecek olan 2018 Troya Açık Su Yüzme Yarışının sponsoru Kale Grubu oldu.

Bin sporcunun, 29 Temmuz günü Mesudiye Zırhlısının üzerinden kulaç atacağı bu anlamlı yarışın detayları düzenlenen imza töreniyle açıklandı. Troya’nın, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olması sebebiyle 2018 yılı “Troya Yılı” olarak ilan edildi. 2018 Troya Yılı’nda yapılan çeşitli etkinliklere Türk Spor Vakfı olarak katkı sağlamak ve Çanakkale’nin spor turizmi bakımından da artı değer üretmesinde pay sahibi olmak amacıyla planlanan uluslararası açık su yüzme yarışması 29 Temmuz 2018 Pazar günü Çanakkale Valiliği ev sahipliğinde, Çanakkale Boğazı’nda, İkinci Kordon ile Kepez Halk Plajı arasında yapılacak. Bir başka deyişle sporcular ‘Modern Troya’dan Antik Troya’ya’ yüzecekler.

Türk Spor Vakfı tarafından, bu kapsamda ilki düzenlenecek olan Troya Açık Su Yüzme Yarışının Ana Sponsoru, Çanakkale’den doğan Kale Grubu oldu. Sponsorluk anlaşmasının imzaları, 10 Mayıs 2018 Perşembe günü Ataköy’deki Olimpiyatevinde düzenlenen törenle resmen atıldı.

“Troya Açık Su Yüzme Yarışının sponsorluk sözleşmesini Vakıflar Haftası’nda imzalıyor olmanın ayrıca anlamlı” olduğunu dile getiren TSV Başkanı Türkay Peker, konuşmasında, “44 yıllık köklü bir vakıf olan Türk Spor Vakfı’nın tarihinde birçok ilklere imza attığına” dikkati çekti.

Ataköy’deki Olimpiyatevinde 10 Mayıs Perşembe günü yapılan imza töreni ve basın toplantısında hazır bulunan TSV Üyesi ve Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen de “29 Temmuz’da yüzücüler arasında yer alacağına, Mesudiye Zırhlısının üzerinde kulaç atmanın ayrıca bir onur olduğuna ve sürdürülebilir mahiyetteki bu yarışın

ilkinin 2018 Troya Yılı kapsamında yapılıyor olmasının anlamına” dikkati çekti. Tüzmen ayrıca, yarış tarihinin Boğaziçi Yüzme Yarışının hemen ertesine denk getirilerek dünyanın farklı İstanbul’a gelecek sporcu ve ailelerinin Çanakkale’deki Troya Açık Su Yüzme Yarışına katılmalarını amaçladıklarını, eski dünya ve olimpiyat şampiyonu Ute Hascner-Brückner’in de bu sene yarışta yer alacağını sözlerine ekledi.

Troya Açık Su Yüzme Yarışının ana sponsoru Kale Grubu’nu temsilen basın toplantısında konuşan Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Bölüm Başkanı Rana Birden ise “Çanakkale ruhuyla Türkiye’nin pek çok kentine yatırım yapan, dünyanın 100’ü aşkın ülkesine ulaşan Kale Grubu olarak, doğduğumuz toprakların sesi olabilecek her etkinlik bizim için çok özel. Bu yıl ilki düzenlenecek Troya Açık Su Yüzme Yarışına da bu çerçevede yaklaşıyor ve organizasyonun ana sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz da “Yarışın Çanakkale’nin marka değerine sağlayacağı önemli katkıya ve spor turizminin artı değerine” dikkati çekerek “Troya Yılı” vesilesiyle Çanakkale’nin kültürel zenginliklerinin; ulusal ve uluslararası kamuoyunda karşılık bulmasından duyduğu memnuniyeti” aktardı.

Kayıtlarının Şubat ayından bu yana devam ettiği ve bugüne kadar 17’si yabancı 355 sporcunun başvurduğu yarışın katılımcı sayısı 1.000 sporcuyla sınırlandırıldı. Çok kısa sürede dünyanın farklı ülkelerinden yüzücülerin de kayıt olduğu ve 29 Temmuz Pazar günü düzenlenecek 2018 Troya Açık Su Yüzme Yarışında start alanlar, bu anlamlı organizasyonun ilkinde kulaç atmanın ayrıcalığını yaşayacak.

İkinci Kordon’dan başlayıp Kepez Belediyesi Halk Plajı’nda sona erecek olan yarışmada, katılımcılar, denizin yaklaşık 12 metre altında yatan; 24 erimizin ve 10 subayımızın şehit düştüğü Mesudiye Zırhlısının üzerinden yüzecek.

Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen, yarışın deneme antrenmanını geçtiğimiz haftalarda 13 derecelik deniz suyunda gerçekleştirmişti. 2018 Troya Açık Su Yüzme Yarışında katılımcılar, bir miktar arkadan destekleyen akıntıyla birlikte yaklaşık 5 kilometre kulaç atacaklar.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech