Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçmenler için son gün

Seçmen kütüğünde kaydı bulunmayanların

Seçmen kütüğünde kaydı bulunmayanların bugün saat 17.00’ye kadar bilgilerini güncellemek için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, müracaat etmesi gerekiyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırladığı seçim takvimine göre; 2 Mayıs’ta askıya çıkan seçmen listeleri yarın askıdan iniyor. Seçmenler, yarın saat 17.00’ye kadar listeleri muhtarlıklar, YSK’nın internet sitesi ve YSK’nın mobil uygulamasıyla kontrol edebilecek.

Seçmen kütüğüne kayıtlı olmayanlar ise yarın saat 17.00’ye kadar kayıt yaptıracak veya bilgilerini güncellemek için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında temsilciliklere başvuracak.

Seyyar sandıklarda oy kullanabilmek içinse; hastalık ve engeli sebebiyle yatağa bağımlılık söz konusu ise bir yakını tarafından engelli beyan formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya buraya gönderilmek üzere muhtarlığa yapacakları başvurular da 2 Mayıs’tan itibaren başlamıştı. Seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için yapılacak başvurular da yarın sona erecek.

Seçmenler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi belgelerden herhangi biri ile oy kullanabilecek nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabilecek.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech