Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Meslek lisesi mezunları üreticidir”

Endüstri Meslek Lisesi Mezunları

Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Esenler Mahallesi’nde açıldı. Perşembe günü saat 18.00’de açılan derneğin yapımında aktif rol oynayan lisenin mezunları, derneği yoktan var ettiler. Açılışa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı.

18 Bin TL ile çıkılan yolda Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği resmen Perşembe günü açıldı. Açılışta duygulu anlar yaşanırken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Meslek Lisesi mezunlarının üretim kalitelerine değindi. Başkan Gökhan Meslek Lisesi mezunları üretim anlamında her zaman ellerini taşın altına koymuşlardır vurgusu yaptı.

Açılışa Başkan Ülgür Gökhan’ın yanı sıra CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık da katıldı.

“MESLEK LİSESİ MEZUNLARI ÜRETİCİDİR”

Açılış konuşmasında Başkan Gökhan, “Bu tesisi yapabilecek olan Endüstri Lisesi mezunlarıydı ve onlar başardı. Başka bir lise mezunlarının böyle bir tesisi yapma teşebbüsü bile yok. Çünkü onlar üretici. Onlar üretim yaptıkları için kafaları çok çalışıyor. Kendi çocukluğumdaki zamanları hatırlıyorum, Endüstri Lisesi Çanakkale’nin gururuydu. Hiçbir lisenin yapamadığı şovları yaparlardı. Onlar Çanakkale’nin medarı iftarıydı.

“ÜRETİMDEN GELEN İNSANLARDA BİRLİK VE BERABERLİK SAĞLANIR”

Meslek liselerine yeterli değeri vermediğimiz için her geçen gün giderek daha kötü bir hale geldi. Mesleki liselerden birçok mühendis ve teknik adam yetişti. Hala daha Çanakkale’de o dönemden mezun olup da üretim yapanlar var. Bu lise üretimden geldiği için birlik ve beraberliğini sağlayabiliyor.

Endüstri Meslek Lisesi mezunları kente güzel bir mekan kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Endüstri Lisesinden mezun olmuş her bir hemşerimi ayrı ayrı kutluyorum. Bu tesisi yapmayı başardılar. Bu kentin ekonomisine ve üretime çok önemli katkıları var. Hepsinin ellerine sağlık” açıklamalarında bulundu.

“BİR AĞAÇ GİBİ TEK BİR ORMAN GİBİ SIK OLMALIYIZ”

Dernek Başkanı Ahmet Özen açılışta yaptığı konuşmasında, “Bu sosyal tesisi bitirdik. Bugün açılışını yapıyoruz. Bu sosyal tesisin yaşaması ve yaşatılması gereklidir. Bunun için üyelerimizden, okulumuz öğretmenlerinden, yöneticilerinden bir ricam var. Ben Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum. Meslek Lisesi’nin kademelerinde yirmi yıl görev yaptım. Şimdide derneğin başkanlığını yapıyorum. Burada binlerce öğrenci yetiştirdim. Onlar şu anda aramızdalar. Bu tesis yaşamalıdır. Burada güzel günler geçirmeliyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bir ağaç kadar tek, bir orman kadar sık olmalıyız.” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech