Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlkokul ve Üniversite sporla buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü 3. sınıf öğrencileri; Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında birçok başarılı etkinliğe imza atıyor. Son olarak 18 Mart İlkokulu öğrencileri için proje hazırlayan ÇOMÜ’lü öğrenciler, gönüllerde taht kurdu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersinde birçok farklı etkinliğe imza atıyor. Öğrenciler proje kapsamında özellikle ilkokullarda faydalı projeler ortaya çıkarıyor.

Öğrenciler, geçtiğimiz ay, Ticaret Borsası İlköğretim Okulu bahçesinde oyun alanı yaratarak sek sek, yakar top ve çeşitli oyunlar için boyama yapmışlardı. Öğrenciler okul müdürü ile yaptıkları görüşmelerde, anladıkları üzere bahçenin öğrenciler için küçük kaldığını anlayarak burayı verimli hale getirmek için çabalamış, miniklerin kalbini kazanmışlardı.
Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan diğer proje ise 18 Mart İlkokulu öğrencileri için oldu. ÇOMÜ’lü öğrenciler, ilkokullarda beden eğitimi dersi olmayışını telafi etmek üzere geçen dönem yazdıkları projeyi bu dönem başında faaliyete geçirdi. Her hafta birkaç sınıfla buluşan öğrenciler, bu hafta tüm okulla bir araya gelerek projeyi tamamladı.
Proje kapsamında ilkokul öğrencileri fiziksel aktivite ve oyunlarla eğlenceli dakikalar geçirirken öğrenmeleri de sağlandı.
3. sınıf öğrencilerinden Asena Kuş; Sultan Ev Yemekleri, Alara Kreşi ve Gündüz Bakım Evi, Duvar Dibi Cafe-Bar’a kendilerine sponsor oldukları için teşekkür etti ve proje içeriğini şöyle anlattı: “Bizim etkinliğimiz çocuklarda obeziteyi önleme ve sağlıklı beslenme üzerine kurulu. Dönem başından beri çocuklarla pazartesi, cuma olmak üzere aldık ve oyunlar oynatarak fiziksel aktiviteler yapıyoruz. Bu hafta şenliğimizin son haftası ve okul çapında yapıyoruz etkinliği. 3 ve 4. sınıflar burada bulunuyor. Haftaya da 1 ve 2. sınıfları alacağız. Haftaya çocuklara katılım belgelerini de vereceğiz. Dönem başında çocuklara sağlıklı beslenme ile ilgili sunumlar yaparak onlarla konuştuk. Hava bozuk olduğunda sınıflarda oyunlar oynadık. Okulun bahçesinde oyun alanları için boyama yaptık.”

“AMACIMIZ SPORU SEVDİRMEK”
Kuş; öğrencileri spor ile buluşturmanın önemine değinerek; “Amacımız çocukları sporla buluşturmak, yeni oyunlar öğreterek teknoloji ile değil arkadaşlarıyla ilgilenmelerini sağlamak. Sınıf öğretmenleri çok memnun,bizlere teşekkür ediyorlar. Bizler için de çok güzel tecrübe oluyor. Bizler için önemli olan buradaki çocuklardan birkaçının bile olsa hayatına dokunabilmek ve sporu sevdirmek.” dedi.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech