Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güneşhan engellilerin sorunlarına değindi

Cumhuriyet Halk partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk partisi (CHP) İl Başkanı İsmet Güneşhan, Engelliler Haftası’yla ilgili dün saat 13.30’da basın açıklamasında bulundu.

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan yapmış olduğu basın açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilçelerimizden Genel Merkezimize kadar tüm örgütlerimizle herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesi umuduyla 10-16 Mayıs engelliler haftasını kutluyoruz.

Türkiye’de kaç engellinin olduğu, ne oranda iş gücüne katılabildiği, katılanların ve katılmayanların mesleki, eğitimsel ve cinsiyet dağılımlarının ne olduğu güncel olarak bilinmemektedir. Resmi rapor ve istatistiklerde birbirinden çok farklı sayılar açıklanmaktadır. 2012 yılı Türkiye Sağlık Araştırmasında bu konuda yapılmış olan bir araştırma olup üzerinden 6 yıl geçmiştir. Söz konusu araştırmaya göre; Türkiye’de nüfusun yüzde 5.5’i görme sorunu, yüzde 4.7’si işitme sorunu, yüzde 4.5’i yürüme sorunu yaşamaktadır. Türkiye nüfusunun yüzde 12.29’u engellidir.

Yurttaşların eşitliği Anayasa hükmüdür fakat engellilerin diğer bireylerin sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerden mahrum edildikleri küresel düzeyde kabul edilmektedir. Türkiye’de engellilerin şu anda uygulanan mevcut politikalarca bazı sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlar erişim, sağlık, eğitim ve istihdam sorunlarıdır” cümlelerini kurdu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech