Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

11. Uluslararası Öğrenci Buluşması Coşkusu

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nu

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nu (UDEF), Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği (CUODER) ve ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğunun Çanakkale’de öğrenim gören misafir öğrenciler ile birlikte organize ettikleri program ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF)  temsilcileri Zekeriya Çetin ve Fatih Evran, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Dernekler İl Müdürü Resul Karakurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Doğancı’nın ve kalabalık bir öğrenci topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇOMÜ’nün haberine göre; 11. Uluslararası Öğrenci Buluşmasının bu yıl ki teması “Onlarca Renk, Yüzlerce Kültür; Dünya 5’ten Büyüktür.” olarak belirlendi. Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının amacı kardeş coğrafyaları bir araya getirirken, kültürel bağları hem sağlamlaştırmak hem de yenilerini inşa etmek olan ve dünyada kardeşliğin barışın ve huzurun sağlanabilmesi için farlılıklarımızı zenginliğimiz olarak görmek ve birbirimize saygı duymak ve en önemlisi de birbirimizi sevmek gerektiğini vurgulayan anlamlı bir organizasyondur.

11.Uluslararası Öğrenci Buluşmaları yurtdışında 41 farklı ülkede, yurtiçinde 75 şehirde düzenlenen programın Çanakkale bölümü saat 17.00’de Açılış kurdelesinin kesilmesi ve  ülke stantlarının ziyareti ile başladı. Ülke stantlarını gezen protokol üyeleri ile öğrenciler arasında sıcak ve samimi bir şekilde sohbet ettiler. Değişik ülkeler hakkında bilgi veren öğrenciler hem kendilerini hem de ülkelerini tanıtma fırsatı buldular. Uluslararası misafir öğrenciler ile hatıra fotoğrafları çektiren yetkililer saat 18.00’de salonda sahne performanslarını izlemek için yerlerini aldılar. İstiklal Marşının ve Kuran’ı Kerim okunmasıyla, sunucular Irak’lı Nabaa Anadolu ve Afganistanlı Ezzatullah Jalıs’in adlı öğrencilerin takdim ettikleri programda ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Muhammed Atrash, Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan, UDEF Temsilcisi Zekeriya Çetin ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in konuşmalarından sonra, ÇOMÜ’de eğitim gören misafir öğrencilerin kendi kültürlerini, geleneklerini yansıtan yöresel dansları, kendi dillerinde okudukları duygusal ve anlamlı şiirler ve ilgi çeken sahne gösterileri ile bol bol alkış alan öğrenciler, programa katılanların beğenisini ve takdirlerini kazandılar.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech