Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentin Her Yerinde Hıdırellez Coşkusu

5-6 Mayıs’ta gerçekleşen hıdırellez

5-6 Mayıs’ta gerçekleşen hıdırellez şenlikleri, kentlilere bu yıl da eğlenceli dakikalar yaşattı. Kentliler Cevatpaşa Mahalle Meclisi ve Muhtarlığı iş birliği ile Cevatpaşa Mahallesi’nde, Kent Gönüllüleri de Yelken Kulübü’nde bir araya gelerek baharı coşkuyla karşıladılar.
Cevatpaşa Mahalle Meclisi ve Cevatpaşa Mahalle Muhtarlığı iş birliği ile üçüncüsü gerçekleştirilen Hıdırellez Etkinliği, bu yıl da yapılarak geleneksel hale geldi.Etkinliğe katılan Cevatpaşa Mahallesi sakinleri, oldukça eğlenceli dakikalar yaşadı. Etkinlik Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, Mahalle Meclisi Başkanı Erkan Tüze ve Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu’nun konuşmalarıyla başladı.
Sarıbaş konuşmasında; “Mahallemizdeki gelenekleri gelecek nesile aktarmak için bu programa başladık. Çocukların da katılması çok hoş olmuş. Daha uzun yıllar eğlencelere imza atmak dileğiyle.”
Mahalle Muhtarı Kızoğlu, yaptığı konuşmada hıdırellez etkinlikleri kapsamında nesiller boyu gerçekleştirilen ritüellerin geleneksel hale gelmesi ve bir sonraki kuşağa da aktarılması amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Meclis Başkanı Ağan, mahalleyi ilgilendiren duyurularını yaptıktan sonra mikrofonu alan Başkan Vekili Birten Sarıbaş kendisinin de Cevatpaşa Mahalle sakinleri arasında yer aldığını belirterek etkinliklerin gelenekselleşmesini umduklarını söyledi.
Etkinlik çeşitli eğlenceler ve halk oyunları ile devam etti.
Diğer yandan ikinci bir etkinlik Yelken Kulübü’nde Çanakkale Belediyesi Kent Gönüllüleri tarafından gerçekleştirildi.Kentlilere, Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP ilçe Başkanı Ali Uyanık da katıldı.
Müzikle eğlenen kentlilere ayrıca pilav dağıtıldı. Şenlik, hıdırellez geleneği ateşin yakılmasıyla devam ederken kentliler doyasıya eğlendi.

Yıldız Sağlam


Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech