Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Büyükşehirlerdeki yatırım Çanakkale’de de olmalı”

Çanakkale Gezici Kütüphanesi’nin açılışı,

Çanakkale Gezici Kütüphanesi’nin açılışı, geçtiğimiz Cumartesi Günü Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nin önünde Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın da katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Turan; “Büyükşehirlerde hangi yatırım varsa, gelişmiş şehirlerde hangi yatırım varsa, Çanakkale’de de olması lazım.” dedi.
Gezici Kütüphane Uygulaması’nın yapıldığı illerden biri olan Çanakkale’de Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi önünde bulunan Gezici Kütüphane’nin açılışı yapıldı. Açılışa Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ile Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti başkanları ve vatandaşlar katıldı.

“HEDEF 24 SAAT AÇIK OLMASI”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan açılışta konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz; “Okumak ve bilmek birbirinin kardeşi ve birbirini destekleyen iki alandır. Okumanın da en önemli merkezi kütüphanelerimizdir. Kütüphaneleri daha canlı yaşayan mekanlar haline getirebilmek, en kısa sürede gerçekleştirebileceğimiz somut bir hedeftir. Kütüphanelerin 24 saat açık hale gelmesi için bakanlığımız çalışmaktadır. Yeni kütüphane binamız yapıldığında hedefimiz 24 saat açık tutmak. Gezici kütüphaneler, toplumda okuma alışkanlığını geliştirmeyi, vatandaşları hem örgün hem de yaşam boyu eğitim hakkını kullanmayı, kütüphanelere çeşitli nedenlerle ulaşamayanlara kitap ulaştırmayı hedefliyor.” dedi.

“ÇANAKKALE’MİZİ RENKLENDİRİYORUZ”

Dokuz’un ardından konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Şimdiye kadar hep ifade ettiğim gibi bizler Ankara’nın değil Çanakkale’nin vekilleriyiz. Ankara’nın kasvetine rağmen Çanakkale’nin her şeyinde olmaktan gurur duyuyoruz. Elimizden geldiğince köy köy mahalle mahalle gezmeye çalışıyoruz. Belediyelerimiz ve il müdürlerimiz gayret sarf ediyor. Çanakkale’mizi renklendiriyoruz. Büyük şehirlerde hangi yatırım varsa, gelişmiş şehirlerde hangi yatırım varsa Çanakkale’de olması lazım. Dernekse dernek yatırımsa yatırım hepsi olmalı. Bakanlığımız kütüphanelerle ilgili yeni bir format geliştirdi. Her zaman kütüphaneye ulaşmak mümkün olmuyor bu sebeple bakanlığımız gezici kütüphanelerin her gün bir mahallede hizmet vereceğini söyledi. Çanakkale bu yatırımın dışında kalmamalıydı. Büyük şehirlerdeki tüm dernek ve yatırımların Çanakkale’de de olmasını istiyor ve hepsinin açılışlarına katılmaya çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Turan; çocuklara kitap, oyuncak ve çikolata hediye ederken görevli ve gönüllülere de teşekkür belgelerini takdim etti. Gezici kütüphanenin kurdele kesimi ile açılmasının ardından vatandaşlara pilav dağıtımı yapıldı.
Kütüphane aracı hakkında; içinde ise 2000’i aşkın kitabın yer aldığı ve mahalle mahalle köy köy gezeceği bilgisi verildi.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech