Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Son Şehit Parkımız Olsun”

Çanakkale Belediyesi’nin yeni projelerinden

Çanakkale Belediyesi’nin yeni projelerinden biri olan ve Şehit Polis Emre Bağcı’nın isminin verildiği Barbaros Mahallesi’ndeki yaklaşık 3600 metrekarelik yeni park alanının açılışı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, açılışta yaptığı konuşmasında; “İnşallah son şehit parkımızdır. Şehitler olmasın, anneler göz yaşı dökmesin. Artık parklarımızı şehit adıyla anmayalım.” dedi.

Şehit Polis Emre Bağcı’nın adının verildiği park açılışına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Şehidin ailesi, bağışlanan organlarıyla yeni bir hayata başlayan 7 kişiden kalbinin ve bir böbreğinin bağışlandığı 2 kişi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Polis Emre Bağcı Parkı açılışlında konuşan; şehit babası Ahmet Bağcı; “Bu güzel parka oğlumun adının verilmesi bizleri onurlandırdı, gururlandırdı. Bu park çalışmasında emeği geçen çalışanlara teşekkür ederim. Belediye Başkanı’nın bir sözü vardı asla unutmam. Ben kendisine ben kendisine park için girişimde bulunduğumda şunu söylemişti: ‘Ben memleketimin çocuğuna yapmayıp kime yapacağım.’ Biz mutluluk içindeyiz. Bir çocuk doğar insanlar memleketine hayırlı olmasını diler, evet benim oğlum bunun ta kendisidir. Özel harekat olmak için can atmıştır. İnsanlara organlarını bağışlamakla da bir güzellik yapmıştır.” dedi.

“ŞEHİDİMİZİN ADININ YAŞAMASINI İSTİYORUZ”
Şehit babasının konuşmasının ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaptığı konuşmada; “Şehidimizin 7 organı 7 ayrı kişiye hayat vermiş durumdadır. Bu çok önemlidir. Organ nakli konusu çok önemlidir. Bu bağlamda herkesin bir irada koyması gerekmektedir, ben organlarımı bağışlamış durumdayım. Bu bölgede yerleşim faaliyetleri devam ediyor, tabiatıyla da bir çocuk parkı ihtiyacımız doğmuştu.Bu noktada şehidimizin de adının yaşamasını istiyoruz. 40-50 yıl sonra biz göçtükten sonra bile hatırlansınlar, unutulmasınlar. Sonuç itibariyle vatan için canlarını vermişlerdir. Sadece isim vermek değil bilinçlendirmek de çok önemli. Şans eseri, Allah bir yerden veriyor, tam evlerinin karşısındaki park. Tam üst üste denk geldi.İnşallah son şehit parkımızdır. Şehitler olmasın, anneler göz yaşı dökmesin. Artık parklarımızı şehit adıyla anmayalım.” dedi.
Başkan Gökhan, “Biz aslında bugün Emre’yle birlikteyiz” diyerek, Şehit Polis Emre Bağcı’nın organlarıyla hayat verdiği ve törene katılan kişileri de kürsüye davet ederek katılımları için teşekkür etti. Başkan Gökhan sözlerini parka ilişkin teknik bilgiler vererek noktaladı. Çanakkale Belediye Meclisi Eylül 2017 oturumunda, şehidin isminin verilmesi kararlaştırılan park ile ilgili verilen bilgilerde; 267 metrekarelik çocuk oyun alanı, 140 metrekarelik fitness alanı, 912 metrekarelik piknik alanı ve 225 metre uzunlukta koşu parkuru bulunduğu yer aldı.
Açılış konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şehidin ailesi ve organlarını bağışlayanlara çiçek takdim etti. Daha sonra  parkta bulunan çeşmeye karanfiller bırakıldı.

ÖZEL HAREKÂT POLİSİ ŞEHİT EMRE BAĞCI KİMDİR?

Parkın açılışında verilen bilgilere göre Şehit Polis Emre Bağcı; özel harekât polisi olan ve Samsun’da görev yapan  Emre Bağcı, 29 Nisan 2017’de görev dönüşü elim bir kaza geçirmiş ve 3 Mayıs 2017’de şehit düşmüştür. Bağcı, vefatının ardından organlarıyla 7 kişiye hayat vermiş; kalbi ve akciğeri İstanbul’da, karaciğeri Bandırma’da, bir böbreği Samsun Bafra’da diğer böbreği Ordu Fatsa’da, korneaları ise Samsun Üniversitesi’ndeki hastalara şifa olmuştur.

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech