Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hedef: Her Mahalleye Bir Kreş

Çanakkale Belediyesi’nin ikinci kreş

Çanakkale Belediyesi’nin ikinci kreş binasının temeli, düzenlenen törenle atıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Hedefimiz her mahalleye bir kreş. Şimdi sıra Esenler’e geldi gibi duruyor. Her mahalleye yapacağız.” dedi.

Çanakkale Belediyesi’nin ikinci kreş binasının  temeli, düzenlenen törenle atıldı. Kreş temel atma törenine, Çanakkale CHP’li Belediye başkanı Ülgür Gökhan, belediye meclis üyeleri, kreş inşaatını yapacak olan Mustafa Bayar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma töreninde, yapılacak kreş hakkında teknik bilgi belediye mimarları tarafından verildi.

Temel atma töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Daha önce Cevatpaşa’da ilk kreşimizi açmıştık. Şimdi bu mahalleye de bir tane açacağız. Hedefimiz her mahalleye bir kreş. Şimdi sıra Esenler’e geldi gibi duruyor. Her mahalleye yapacağız. Şu anda kreşlere 3 yaştan itibaren çocuk alınıyor. Dünyadaki trende göre çocuklar 2 yaşında gitmeye başlıyor. Personel donanımı da ona göre oluyor. Bunu da yapmak zorundayız. Kreşlerde çocuklar, eğitim bilimine uygun yetişirse 2 yaşın da çok önemli olduğu uzmanlar tarafından söyleniyor. Bizler de 2 yaş eğitimini almış donanımlı uzmanlarımızı hazırladığımızda inşallah bu da yapacağız. Zor iş. Kreşlerimizi sadece çocukların barınma alanı olarak görmememiz gerekir. Kreşleri aynı zamanda bir eğitim alanı olarak görmemiz ve öyle planlamamız gerekir. Çocuklarımız 3 yaşında kreşe geldiğinde, okula gelmiş gibi bilinçli bir eğitim vererek, çocukların gelişimlerine katkı sağlamamız gerekir. Özellikle yerel yönetimlerin bu işi bilimsel olarak yapmaları gerekir. Atam Kreşte çocuklarımızı ciddi bir eğitim sürecinden geçiriyoruz ve onları iyi yetiştiriyoruz. Üst katında Çocuk Kültür Evinin olması işimizi daha kolaylaştırıyor. Burada Çocuk Kültür Evimiz yok ama Altın Yıllar Yaşam Merkezimizin yanına bu mahalleye ait bir yer yapmayı planlıyoruz. Çocuklar orada her türlü bilimsel ve kültürel eğitimi alıyorlar. Böylelikle çocuklarımız her türlü eğitimden yararlanma fırsatı yakalıyorlar. Diğer kreşin isim babalığını ben yapmıştım. Çocukların Atatürk’ü ve kimin sayesinde bugünlere gelindiğini bilmeleri için Atam Kreş ismi koyulsun dedim. Bu kreş için de şöyle bir önerim var; Muhtarımız ve Barbaros Mahalle Meclisimiz kararlaştıracak. Çocuklara uygun ve Cumhuriyet değerlerimizi hatırlatan bir isim koyulacağından hiçbir kuşkum yok. İsim önerisinde bulunmak isteyenler de olursa, Mayıs ayının sonuna kadar belediyenin sitesine yazabilirler. Oradan da çıkan fikirle, hep birlikte, her kesin katkısı ile ismimizi koyalım.”
Konuşmaların ardından kreşin temeli atılmak için protokol tarafından butona basıldı. Program, pilav dağıtımıyla sona erdi.

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech