Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binler 1 Mayıs’ta Omuz Omuza

Binlerce vatandaş dün omuz

Binlerce vatandaş dün omuz omuza, kol kola 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü için yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılan birbirinden farklı gruplar renkli görüntüler oluşturdular.

Çanakkale’de 1 Mayıs omuz omuza kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda konuşma yapan Tertip Komitesi Başkanı ve DİSK Şube Başkanı Metin Acar, “1 Mayıs 1977’de yitirdiğimiz canları yad ediyoruz. Huzurlarında saygıyla eğiliyorum” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü Çanakkale’de büyük bir coşku ile kutlandı. Sabah saatlerinde Eski Salı Pazarı Mevkiinde hazırlıklar başladı. Saatler 12.00’yi gösterdiğinde Eski Salı Pazarı mevkiinde kalabalık toplandı. Binlerce insan, sivil toplum kuruluşları ve siyasiler alanda bulundular. Her grup düzenli bir şekilde kortej için sıraya girdi. Saatler 13.00’ü gösterdiğinde binlerce Çanakkaleli ve toplumun her kesiminden vatandaş emek ve dayanışma için yürüyüşe başladılar. İnönü Caddesi’nde başlayan Emek ve Danışma yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütünün başını ise İlçe Başkanlarıyla birlikte İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan çekti.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık grup, sloganlarla 1 Mayıs’ı doyasıya kutladılar. Oyunlar oynandı, şarkılar söylendi ve bolca renkli görüntü ortaya çıktı.

“1977’DE TAKSİM’DE YİTİRDİĞİMİZ 34 CAN’I SAYGIYLA SELAMLIYORUM”

Meydanda konuşma yapan DİSK Genel İş Şube Başkanı Metin Acar, “Dünya’nın her alanında birlik ve mücadelenin haykırdığı bugün 1 Mayıs Bayramımızdır. Bayramımız kutlu olsun. Tertip komitesi adına hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Bu bayramın bayram olarak kutlanması emeğin istikrarı ile söz konusudur. Bu yolda yıllardır bedel ödeyen işçi sınıfının evlatları olarak bu uğurda, yaşamlarını yitiren tüm yoldaşlarımız huzurunda saygıyla eğiliyorum. 1 Mayıs 1977’de Taksim’de yitirdiğimiz 34 kardeşimizi şahsınızda saygıyla yad ediyoruz” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech