Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediyede Emekçilerin Payı Büyük

Belediye personelleri 1 Mayıs

Belediye personelleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Ülgür Gökhan yapmış olduğu konuşmasında, “16 yıldır Belediye yönetiyoruz. Bizim başarımızda emekçilerimizin payı büyük” dedi.

Çanakkale Belediyesi personelleri dün Emek ve Dayanışma Günü’nde kahvaltıda bir araya geldiler. Saat 10.00’da düzenlenen kahvaltıda, Belediye personelleri, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve STK Başkanları katıldı.

“BÜTÇE BİTİ, PARA YOK!”

Düzenlenen kahvaltıda konuşma yapan Başkan Ülgür Gökhan, “Bütçe bitti. Para yok. Paraları bitirdiler. Borçlanma şansları da yok. Ne yapacaklar, şeker fabrikalarını satacaklar. Af çıkaracaklar. Para toplayacaklar. Bir devletin bütçesi üretim ve ihracattan güçlenmelidir. Katma değerden güçlenmelidir. Birikmişler satılmaz. Sattık sattık, satacak bir şey kalmayınca ne satacaklar Çanakkale Belediyesi’ni mi?

“34 ARKADAŞIMIZI YENİDEN İŞE ALACAĞIZ”

Sendikal düzen sağlıklı yürüseydi, bugün de taşeron işçiler belediye işçilerinin seviyesine gelebileceklerdi. Fakat OHAL övünerek anlatıldı. Grevleri erteledik, grev mi var dediler. Emeğin hakkını arayamamasını övünçle anlattılar. O bakımdan biz Çanakkale Belediyesi olarak sendikalarımızla sürekli birlikte olduk. Biz ısrarla yeni alınacak işçiler ile ilgili mevduat çıkarılsın dedik. 34 işçimizi 4 Aralık’tan sonra aldığımız için taşerona geçirememiştik. Düzenleme değişti, o 34 arkadaşımızı yeniden işe alacağız.

“EMEK SERMAYEDEN ÖNEMLİDİR”

Emek üreten demektir. Emek sermayeden önemlidir. Emek sömürü aracı olamaz. Gelir adaletsizliği ülkeleri sıkıntıya düşüren bir sonuç yaratır. Hak hukuk adaletin içerisindeki adalet kavramının içerisinde emeğin de payı vardır. Her ülke bunu sağlamak zorundadır. Ülkemizde maalesef üretim fakiri oldu. Sadece inşaat yapmak suretiyle bir ülkenin kalkınması söz konusu değildir. Bakın tarımdaki üretim de düştü. Çünkü eğer siz üretimi yaratacak insana gerekli eğitim veremezsiniz üretim gücünüz düşer ve ülke geriye doğru gider. Artık teknoloji çok hızlı gelişiyor. Yetişilemez duruma geldi. Bir gün geç kalınca bir yıl geride kalırsınız.

“BELEDİYE’NİN BAŞARISINDA EMEKÇİLERİN PAYI BÜYÜK”

Biz Çanakkale’de 16 yıldır varız. Başladığım yıldan beri Çanakkale Belediyesi’nin hem gayrimenkulu arttı hem parası arttı. Paramız var. İsraf etmedik, gösteriş yapmadık. Dikkatli harcadık.  Muhalefetten arkadaşlar diyor ki dairelerimiz var satalım. Niye satalım? Nitekim 16 yıl önce değerinden gayrimenkul satsa idim bugünkü değere geldi. Çanakkale halkı zenginleşti.  Biz de kamu kurumuyuz. İsraf yapmayıp, doğru yatırım yaparsan Çanakkale Belediyesi gibi ülkenin de kaynakları artar ve yen yatırımlar olur. Burada emekçilerin payı çok büyük. Bu üretimi siyasetçiler heba ediyor. Sendikalar hükümetin israf politikalarına dur demeli.  Çanakkale Belediye işçileri de bilinçli olmak zorunda.” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech