Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Örgütün Görüşünü Ankara’ya Yansıtacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde dün

Cumhuriyet Halk Partisi’nde dün parti binasında ilk Milletvekilliği aday adaylığı açıklaması yapıldı. Aday adaylığı açıklamasına katılan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan da erken seçimle ve parti içi seçim aşamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, partisindeki ilk milletvekilliği aday adaylığı açıklamasında erken seçimle ilgili açıklamalarda bulundu. Güneşhan, erken seçimle ilgili açıklamalarına CHP içindeki seçimlerle ilgili de cümleler ekledi.

“SEÇİMLERE HAZIRIZ”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan erken seçim ile ilgili, “Bildiğiniz gibi erken baskın seçim, 24 Haziran’da yapılacak. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu seçimlere hazırız. 1-7 Mayıs tarihleri arasında da milletvekilliği aday adaylığı ile ilgili süreç başlamış bulunmaktadır” dedi. Güneşhan, seçimlere hazırız mesajı verdi.

“PARTİ İÇİNDE ÖNSEÇİM KARARI ÇIKTI”

Parti içerisinde sıralama ne şekilde olacak? Sıralamalar Genel Merkez’de nasıl belirlenecek sorularına İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman için ön seçim ve parti içi demokrasinin işletilmesinden yana tavır koymuş bir siyasi partiyiz. Sizlerde takdir edersiniz ki çok baskın, baskınında ötesinde artık ne söylenebilirse, çok kısa bir takvim içerisinde seçimler olacak. Geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz Çanakkale İl Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. Bu Danışma Kurulu toplantısında önseçim yapılmasıyla ilgili bir talepten ötürü karar çıktı. Tabi ki bunun takdiri Genel Merkez tarafından yapılacaktır. Genel Merkezimizin bunun için müsaadesi ve olur izni lazım. Biz bunu talep edeceğiz. Biz bu şekilde olmasını arzu ediyoruz. Zaman çok kısaldı ve daraldı. Bu olmasa bile mutlaka ve mutlaka tüm ilçe başkanlarımızla bir araya gelip, oturup bir değerlendirme yapacağız. Çanakkale örgütünün görüşünü Ankara’ya yansıtacağız. Bu şekilde olması için gayret göstereceğiz.

“DOĞRU ADAYI BULUP, ÜLKENİN BAŞINA GETİRMELİYİZ”

Çok güç şartlar altında seçim yapılıyor. Ülke şu anda bir yol ayrımında. Ülkenin başına geçen kişinin doğru kişi olması gerekmektedir. Bizlere düşen görev doğru adayı bulup, doğru adayı ülkenin başına geçirmektir. Çanakkale’deki sıralamayı kesinlikle bir, iki kişi Ankara’da onaylatmayacak. Mutlaka geniş çapta bir çalışma yapılacaktır” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech