Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatan Evladına Belediyeden Vefa

Cuma Günü Barbaros Mahallesi’nde

Cuma Günü Barbaros Mahallesi’nde Çanakkale Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan iki proje için geriye sayım başladı.

7’den 70’e her yaştan kentlinin kullanımı için planlanan projeler, Çanakkale Belediyesi tarafından bir bir hayata geçiriliyor. Barbaros Mahallesi’nde açılacak olan Şehit Emra Bağcı’nın adı verilen yeni park alanı ile temeli atılacak belediyeye ait ikinci kreş binası için beklenen tarih; 4 Mayıs 2018…

KENTİN ÇOCUKLARI İÇİN YATIRIMA DEVAM

Okul öncesi eğitimin insan gelişimindeki öneminin bilincinde olan Çanakkale Belediyesi, kentin çocuklarına yatırımında hız kesmiyor.

Çanakkale Belediyesince “Eğitimde geri dönüşü en yüksek yatırım, okul öncesi dönemidir” gerçeğinden hareketle ilki geçtiğimiz yıl açılan Ata’m Kreş’e bir kardeş daha geliyor. Barbaros Mahallesi’nde Portakal Sokak ile Osman Hamdi Bey Caddesinin kesişimin de bulunan alanda yükselecek yeni kreşin temel atma töreni 4 Mayıs 2018 Cuma saat 15.30’da gerçekleşecek.

Şehit Emre Bağcı’NIN ADI PARKTA YAŞAYACAK

En yeni projelerden biri olan ve Çanakkale Belediyesi tarafından Şehit Polis Emre Bağcı’nın isminin verileceği Barbaros Mahallesindeki yaklaşık 3600 metrekarelik yeni park alanı, bu hafta açılışı yapılarak kentlilerin hizmetine sunulacak.

Barbaros Mahallesi Profesör Ümit Serdaroğlu Caddesinde Seher Sokak ile Ayaz Sokak kesişiminde bulunan Şehit Emre Bağcı Parkı, 1540 metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplamda 3654 metrekarelik bir alanda kentlilerin kullanımına açılacak. 7’den 70’e tüm kentlilerimizin kullanımı için tasarlanan yeni park alanında 267 metrekarelik çocuk oyun alanı, 140 metrekarelik fitness alanı, 912 metrekarelik piknik alanı ve 225 metre uzunlukta koşu parkuru bulunuyor.

4 Mayıs 2018 Cuma günü saat 14.30’da gerçekleşecek açılış töreni ile birlikte Şehit Emre Bağcı Parkı kentlilerin hizmetine sunulacak.

ŞEHİT EMRE BAĞCI KİMDİR?

15 Kasım 1989’da Çanakkale Merkez Saraycık Köyü’nde doğmuştur.

İlk ve Orta öğrenimini Çanakkale’de tamamlamış, Lise eğitimini Muğla Ortaca’da almıştır. Ardından Antalya Akdeniz Üniversitesinden mezun olmuştur. Askerliğini kısa dönem olarak Aydın İncirliova’da yapan Bağcı, 3 yıl DSİ’de resepsiyon görevlisi olarak çalışmıştır. İçindeki vatan, millet sevgisi ağır basan Emre Bağcı, özel harekât polisi olmuş, tayini ise Samsun’a çıkmıştır.

Samsun’da 29 Nisan 2017’de görev dönüşü elim bir kaza geçiren Emre Bağcı, 3 Mayıs 2017’de şehit düşmüştür. Bağcı, vefatının ardından organlarıyla 7 kişiye hayat vermiş; kalbi ve akciğeri İstanbul’da, karaciğeri Bandırma’da, bir böbreği Samsun Bafra’da, diğer böbreği Ordu Fatsa’da, korneaları ise Samsun Üniversitesi’ndeki hastalara şifa olmuştur.

Çanakkale Belediye Meclisi Eylül 2017 oturumunda, bu özel vatan evladının isminin kentteki yeni park alanına verilmesi kararlaştırıldı.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech