Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ve İrfan Dehmen de istifa etti!

İYİ Parti’nin kurucu il

İYİ Parti’nin kurucu il başkanı olan İrfan Dehmen, 24 Haziran 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte yapılacağı açıklanan Milletvekilliği seçiminde Çanakkale’nin Milletvekili Aday Adayı olabilmek için dün partisindeki görevinden istifa etti. 

Türkiye genelinden Milletvekili aday adayı olmak için peş peşe istifa açıklamaları gelirken, Çanakkale’den de çok sayıda iddialı isim dün saat 17.00’ye kadar istifasını bildirdi.

İYİ Parti’nin kurucu il başkanı olan İrfan Dehmen, istifasını dün öğle saatlerinde il sekreterliğine sundu. Teşkilat Başkanı Engin Temel’in kabul ettiği istifa dilekçesiyle birlikte Dehmen’den boşalan koltuğa il yönetimi içerisinden seçilen bir isim geçecek. Dehmen, dün akşam yapılan toplantıda yönetim kuruluna veda etti.

İstifa dilekçesini sunmasının ardından sorularımızı yanıtlayan Başkan Dehmen, 41 kişiden oluşan il yönetim kurulunun tamamının il başkanlığı yapabileceğini belirterek, “Yönetim kurulu üyeleri, başkanlık için kimi seçerlerse seçsinler seçilen kişinin göreve layık olduğunu, gereken bilgi ve donanıma sahip olduğunu şimdiden söyleyebilirim. İçim çok rahat çünkü arkamda gerçek anlamda ‘iyi yönetime’ devam edecek bir yönetim kurulu bırakıyorum.” dedi.

“ÇOK ADAYIN OLMASI ÜMİT VERDİĞİMİZİ GÖSTERİR”

İstifa dilekçesini sunmasının ardından sorularımızı yanıtlayan Başkan Dehmen, kendisi gibi çok sayıda aday adayı olduğunu da vurguladı. Hepsine başarılar dileyen Dehmen, aday sayısının çok olmasını İYİ Parti’nin insanlara ümit verdiğinin bir göstergesi olarak değerlendirdi. Dehmen, “Bu durum Çanakkale il başkanı olarak beni ayrıca mutlu ediyor. Hepsi birbirinden çok değerli insanlar. Hangisi olursa olsun, Çanakkale’ye gerçekten faydası olabilecek insanlar… Bu nedenle de ayrıca mutluluk yaşıyorum. Sıfırdan 5 ayda kurulmuş ve tüm illerden teşkilatlanmasını tamamlamış bir partiyiz. Sayın Genel Başkanımızın Türkiye’de gerçekten bir ümit olduğu bir süreç yaşadık. Yıllardır siyasetteki tıkanmışlığın, birkaç tane parti arasında sıkışmış kalmış seçmenin çok iyi, çok ciddi iktidar alternatifi olarak doğan bir yapıyız. Umarım memleket için hayırlı olur.” diye konuştu.

VEKİL ADAYLARINI KOMİSYON BELİRLEYECEK

Adayların belirlenme yöntemi hakkındaki sorumuz dolayısıyla da bilgi veren Dehmen, Genel İdare Kurulu’nda alınan bir karar ile Genel Merkez’de bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. Aday adayı başvurularını değerlendirip adaylık sıralamasını bu komisyon merkez yoklamasıyla gerçekleştirecek. Bildiğiniz üzere çok kısa bir zaman diliminde seçim hazırlığı yapmak zorunda kaldık. Korkunun iktidarın Meral Akşener korkusundan kaynaklanan bir baskın seçimiyle karşı karşıya kaldık. Bu nedenle gönül isterdi ki; tüm teşkilatın, üyelerin ve delegelerin fikirleri alınarak bu adaylık süreci belirlenebilseydi ama maalesef buna vakit yok. Mümkün olan en iyi listeleri hazırlayabilmek için genel idare kurulunun aldığı karar doğrultusunda bir çalışma yapacak. Tahmin ediyoruz ki; adaylarla görüşmeler yapılacak. İl anketleri yapılıyordu zaten kısa süre içerisinde isim bazında değerlendirmeler olacak. Genel Merkezimiz tarafından bir adaylık sıralamasıyla oluşan listeler, tahminimizce 21 Mayıs 2018 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilmiş olacak.” dedi.

“ÇANAKKALE’DE TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE OY BEKLİYORUZ”

Siyasi partilerin doğasında olduğu gibi Milletvekilliği seçimlerinde Çanakkale’de 4-0 çıkarma hedefinde olduklarını belirten Dehmen, “Çanakkale’de gerçekten Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy beklentimiz var. İli kurduğumuz günden beri binada hiç oturamadık. Hem ilçelerde hem köylerde dolaştık. Vatandaşlarımız, ‘Aman çalışın çocuğum. Bak destek veriyoruz’ diyerek sürekli motive etmeye çalışıyor. İnsanlarımızın gerçekten büyük beklentisi var. Ben Türkiye genelinde de İYİ Parti’nin beklenenlerin, tahminlerin, anketlerin üzerinde bir oy alacağını düşünüyorum. Çünkü anket çalışmalarında kararsız seçmen olarak görünen insanların çok da kararsız olduklarını düşünmüyorum. Öyle bir baskı ortamında yaşıyor ki insanlar, telefonla bile anket yapılırken bile kendileriyle ilgili fişleme yaptıkları veya kayıt altına aldıkları korkusuyla gerçek fikirlerini söylemediklerini düşünüyorum. Siyasetçi olarak sokakta gezerken bile hissedersiniz insanların bakışlarından, tavırlarından… Veyahut köy ziyaretlerinde elini sıktığın amcanın sana nasıl baktığını anlarsınız. Bize çok büyük bir ilgi var. Sayın Genel Başkanımıza gerçekten çok büyük bir teveccüh var. Sandık güvenliğini de sağlayarak, diğer partilerle işbirliği içerisinde seçmenin iradesini sandığa tam olarak yansımasını ve bunun sonuçlarının gerçek bir şekilde iletilmesi için tüm gücümüz ile mücadele edeceğiz. Beklenenin çok üzerinde bir oy ile İYİ Parti, Türkiye’nin yeni iktidar partisi olacak. Genel Başkanımız da Allah’ın izniyle Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayacak. Türkiye gerçekten iyi olacak.

“MÜSTAKBEL CUMHURBAŞKANIMIZ…”

Genel Başkanımızın, Sayın Müstakbel Cumhurbaşkanımızın hukuk sistemi güçlü bir parlamenter sisteme dönüş taahhüdü var. İktidara geldiğimiz günden beri de gerçek bir enkaza dönen ülkemizde öncelikle bakım, onarım çalışmaları yapılacak. Gerekli düzenlemeler yapılır yapılmaz da parlamenter sisteme dönüş olacak.” dedi.

Eylem Gözeldere

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech