Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Yönetimden İlk Toplantı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) Nisan ayı meclis toplantısı, dün ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde saat 12.00’de yapıldı. Seçimden sonra mevcut yönetimin ilk toplantısı olması sebebiyle bu toplantı önem arz etti.

ÇTSO Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun seçimlerden sonra ilk meclis toplantısı dün saat 12.00’de yapıldı. Toplantıya katılım bir hayli fazla oldu. Geçtiğimiz dönem toplantılarına göre koltukların dolduğu gözlendi. Güven tazeleyen Meclis Başkanı Osman Okyay ve Genel Sekreter Sema Sandal yeniden meclis divanında yerini alırken, tek değişiklik Katip Üye Orçun Oktay yerine seçilen Kanber Koç geçmesi oldu.

“TEKNOLOJİ YAKIN GELECEĞİN EN ÖNEMLİ UNSURUDUR”

Toplantıda Meclis Başkanı Osman Okyay, “Meslek komitelerini, meclis başkanını ve yönetim kurulu üyelerini seçen arkadaşları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Dünya 1990’lu yıllardan itibaren hızla küreselleşti. Artık yapay zekanın ve robotların döneminde yaşıyoruz. Bu yeni dalga eğitimden bilime kadar yeni paradigmalar yaratıyor. Öngörüsü mümkün olmayan kaotik bir dönem içindeyiz. Böyle bir dönemde hedeflerden sapmamak için oyun kurucu olmak zorundayız. Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok büyük bir önemi bulunmaktadır. Savunma sanayilerinde artık kendine yeten bir ülke olmamız gerekmektedir. Teknoloji günümüzün ve yakın geleceğin en önemli unsurlardan olmaya devam edecek” açıklamalarında bulundu.

Meclis Başkanı Osman Okyay’ın konuşmasından sonra kürsüye Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu geldi.

“SEÇİMDE KAYBETMEK YA DA KAZANMAK YOKTUR”

Semizoğlu Meclis toplantısında, “Meslek komitesi ve Meclis üyeleri seçiminden sonra bu ilk toplantımız. Öncelikle bu seçimlerde oy veren meclis üyesi arkadaşları kutluyor ve yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Bu seçimde aday olup seçilemeyen eski meclis üyesi arkadaşlarıma verdikleri hizmetler için teşekkür ediyorum. Bu sadece bir bayrak yarışı kaybetmek ya da kazanmak yoktur.

“YENİ MECLİSİMİZ GENÇLEŞTİ”

Yeni meclisimiz 55 Meclis üyemizden oluşuyor. 31 üye Meclise yeni katıldı. Bu süreçten sonra Meclisimiz daha da gençleşti. 15 Nisan’daki seçimlerimiz yüzde 55 katılımla gerçekleşti. Seçimler şölen havasında gerçekleşti. Çanakkale’ye yakışan bir seçim oldu. Bu yüzden her birinize ve üyelerimize çok teşekkür ediyoruz.

“ÜLKEDEKİ OLUMSUZLUKLARDAN BİZLER DE ETKİLENDİK”

Seçimlerde siyasilerin takındıkları tarafsız tutumlar seçimlere olumlu etki etmiştir. Bu tarafsızlıkları için her birine teşekkür ediyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve daha sonrasında sınır ötesi operasyonlar oldu. Ülkede bunlar yaşanırken bizlerde ticaret ve sanayi odası olarak bu konulardan etkilenmemiz gayet normaldir. Bizler aynen yola devam ediyoruz. Seçilen 55 Meclis üyesi arkadaşlarımızın çok sesli olarak komite dertlerini meclise taşımaları gereken bir meclis diliyoruz. Bunun böyle olacağını biliyoruz.

“SEÇİMLERDEN SONRA SİYASİ GERGİNLİK SON BULACAK”

Artık önümüze bakmak dönemidir. İddialı geldik ve beklentiler çok fazla oldu. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Önümüze çok hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanlığı seçimi çıktı. Şimdiden seçimde çıkan sonuç vatanımıza hayırlı uğurlu olsun. Yönetim değişikliği tartışmasının bu seçimden sonra sona ereceğini düşünüyoruz. Seçimde sonra ülkemizdeki siyasi gerginliğin biteceğini düşünüyorum.” dedi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech