Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale dansa doydu

1.Uluslararası Çocuk Halk Dansları

1.Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali, kentte iki gün süreyle coşkuyla takip edildi. 15 farklı ülkeden, 10 kentimizden toplam 900 dansçının geldiği organizasyon Çanakkale’de vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. Pazartesi akşamı saat 19.00’da başlayan dans gösterileri tüm akşam sürerken, kentliler de halk danslarına doydu.

2018 Troia Yılı kapsamında yapılan etkinliklerden olan 1. Uluslararası Halk Dansları Festivali coşkuyla takip edildi. Birbirinden farklı ülkelerden gelen dansçılar Çanakkalelilere unutulmaz anlar yaşattı. Asya’dan Avrupa’dan ve Balkanlar’dan gelen dansçılar Pazartesi akşam kentlileri dansa doyurdu. Pazartesi akşamı saat 19.00’da başlayan dans gösterileri yüzlerce Çanakkaleli tarafından İskele Meydanı’nda takip edildi. 15 farklı ülke ve 10 Anadolu şehri aylarca çalıştıkları figürleri ustalıkla sergiledi. Festivalde katılımcı olan dansçıların çocuk olması ve dansların profesyonelce icra edilmesi halkın takdirini kazandı.

Pazartesi akşam İskele Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe; Vali Orhan Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş da katıldı. Protokol üyelerinin yanı sıra Çanakkaleliler yüzler olarak alanı doldurdular. Kentlilerin yanı sıra Anzak Günü dolayısı ile Çanakkale’de olan Avustralyalı ve Yeni Zelandalılar da etkinlikleri takip ettiler.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech