Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biga’da 23 Nisan bir başka güzel

Ulu Önder Atatürk’ün dünya

Ulu Önder Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Biga’da coşkuyla kutlandı. Biga Belediyesi’nin Şehir Parkı’nda düzenlediği etkinliklere binlerce çocuk akın etti.

Biga Belediyesi haberine göre; Sabah Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin Cumhuriyet Meydanı’nda yer Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla kutlamalar başladı. Bu törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi alternatif tören düzenleyerek Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saat 10:00’da ise Hüseyin Onan İlkokulu bahçesinde okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı törene geçildi. Törenleri 2 minik öğrenci sundu. Geçtiğimiz yılların aksine İzmir Marşı’nın yer aldığı törenlerde, öğrencilerin başarılı performansları sık sık alkış aldı. Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, resmi törenlerin ardından Biga Fenerbahçeliler Derneği’nin düzenlediği bisiklet dağıtım törenine katıldı. Başkan Işık gün sonunda ise Şadan Doğan Anaokulu’nun miniklerinin hazırladığı 23 Nisan etkinliklerine katıldı.

Biga Şehir Parkı’nda Biga Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikler ise çocukların akınına uğradı. Çocuk Korosu konseri, midilli atları, Belediye Bandosu gösterisi, maskotlar, palyaçolar, dans gösterileri, tiyatro, spor müsabakaları ile gün boyu eğlenen çocuklara çeşitli ikramlar yapıldı. Seramik boyamam, resim ve ahşap boyama atölyelerinde hem eğlenip hem öğrenen çocuklar, şişme oyuncaklarla bol bol eğlendiler.

Anfi tiyatrodaki etkinlikleri izleyen Başkan Işık, etkinlik alanlarının tamamını ziyaret etti. Çocuklara oyuncak dağıtan Başkan Işık’ı sevgiyle karşılayan çocuklar, sık sık fotoğraf çektirmek istediler.

Günün anlam ve önemiyle ilgili bir mesaj paylaşan Başkan Işık; “Tarih: 23 Nisan 1921 Saruhan Milletvekili Refik Şevket Bey ve arkadaşları ile İçel Milletvekili Şevki Bey, 23 Nisan’ın milli bayram ilan edilmesi hakkında verdikleri kanun teklifi görüşülüyor. Görüşmeler devam ederken Mahmut Celal Bey’in “Büyük bir ümitle kalplerini birleştirenler insanlık dünyasına karşı bağırdılar: Biz tutsaklığı kesin olarak reddediyoruz. Bağımsız olarak yaşadık ve yaşayacağız. Bu bizim hakkımızdır” sözleri yankılanıyor Meclis’te. İşte böyle bir ruhla kazanıldı Milli Mücadele. İşte böyle bir ruh bu günün bayram olarak kutlanmasına karar verdi. 23 Nisan 1920’de umutsuzluk yenildi. Kazanan umut oldu. Yine sorunlu bir coğrafyada, emperyalist güçlere karşı mücadelemiz sürüyor. Ancak o gün nasıl varsa, bugün de aynı umut var. Gelecekten umut var. Gençlerden umut var. Bu milletten umut var. Damarlarımızdaki asil kan, bizlere mücadele etme azmini aşılamıştır. Bizler asil Türk Milleti olarak bu kötü günleri de aşacak güç ve isteğe sahibiz. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiği bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Çocuklarımızın geleceğine adanmış nice 98 yıllara…” ifadelerini kullandı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech