Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Siyanür toplama alanı bulunmamaktadır”

Gazetemizde yer alan “Siyanür

Gazetemizde yer alan “Siyanür Toplama Alanı Hazırlandı” başlıklı haberimize istinaden Doğu Biga Madencilik A.Ş. tarafından yapılan açıklamada projede iddia edildiği gibi “siyanür toplama alanı” diye bir bölge hiçbir şekilde bulunmadığı ifade edildi.

Haberde söz konusu alan olan Balaban Köyü’nün arkasında kalan Topallar düzlüğünde İDA Dayanışma Derneği Üyesi tarafından “Siyanürlü” çamurun Atikhisar’ın Çanakkale havzasına akacağı iddia edilmişti.

İlgili maden şirketi Doğu Biga Madencilik A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, “Altın madeni projesine ilişkin olarak; şirketin kullanacağı iddia edilen siyanür toplama alanının kan dondurduğu, siyanürün Çanakkale’nin su içme havzasına akacağı ifade edilmiş ve İDA Dayanışma Derneği üyesinin açıklamalarına yer verilmiştir. Söz konusu haberde yer alan ifadeler ve demeçler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Habere konu olan ve fotoğraflarla da desteklenen söz konusu yer, üst toprak depolama alanı yani sıyrılmış bitkisel toprağın depolanacağı yer ile şantiye binalarının kurulacağı alan olup, projede iddia edildiği gibi ‘siyanür toplama alanı’ diye bir bölge hiçbir şekilde bulunmamaktadır. Müvekkil Şirketin sıfır deşarj prensibiyle çalışacak olan tesisinden, herhangi bir yere, herhangi bir kimyasal solüsyonun akması da kesinlikle söz konusu değildir.” denildi.

 

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech