Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“İktidar sanatı ele geçiremedikçe çıldırıyor”

Kepez Turhan Mildon Kültür Merkezi’nde düzenlenen Umut Kongresi’nde dün tanınan simalar konuşmacı olarak katıldılar. Dünkü programda konu sanatta umudu aramak oldu. Sinema, edebiyat ve müzik alanında konuşan konuşmacılar dikkatle dinlendi. Film yapımcısı Arif Keskiner, Gazeteci, Sosyolog ve Politikacı Enver Aysever ile Devlet Opera ve Balesi eski Genel Müdürü Prof.Dr.Rengim Gökmen salonda dikkatle dinlendi.

Çanakkale bu günlerde birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor. Kepez Turhan Mildon Kültür Merkezi’nde düzenlenen Umut Kongresi’nin birbirinden değerli katılımcıları dikkatle dinleniyor. Dün düzenlenen etkinliğin ana başlığı “Sanatta Umut” oldu. Sanatta umudu saat 14.00’te aramaya başladık. Düzenlenen söyleşinin moderatörlüğünü Prof. Dr. Onur Bilge Kula yaptı. Konuşmacılar ise Enver Aysever, Arif Keskiner ve Rengim Gökmen oldu.

Türk sinemasının yapı taşı filmlerinin yapımcılığını üstlenen Arif Keskiner geçmişte başından geçen anılarını dinleyenlere aktardı. Keskiner, “Ben Yılmaz Güney’in oynadığı Umut filminden sonra umuda kapıldım” dedi.

“İKTİDAR SANATI ELE GEÇİREMEDİĞİ İÇİN ÇILDIRIYOR”

Enver Aysever ise “Bir yazarın kendisi ne kadar karamsar olursa olsun, yazdıkları ne kadar içinden çıkılmaz olursa olsun, iyi kitaplar kafalarda hayata dair sorular bırakır. Yazarın kendi varlığı, yazarın hayattan algıladığı umuttur. Türkiye’de dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi hatta Cumhuriyet’in başında olduğu gibi iyi yazarları vardır. Gezi Olaylarında bir anda Turgut Uyar baş köşeye oturdu. Bugün bu konuşmayı doğrudan siyasallaştırmak istemem ama sanatın kendisi siyasal bir varlıktır. Muhafazakar denen sağcı, dinci, koyu radikal iktidar her yolu yapıyor ama bir türlü gezide ortaya çıkan Turgut Uyar’da, Cemal Süreyya’da gördüğümüz zenginliği ele geçiremediği için çıldırıyor. O şiirlerin varlıkları önemlidir” açıklamalarında bulundu.

Devlet Opera ve Balesi eski Genel Müdürü ve Doğuş Orkestra Şefi Prof Dr. Rengim Gökmen ise, “Müzik genel anlamıyla bizim yaşantımızın her alanında bulunmaktadır” vurgusunda bulundu. Ayrıca “Toplumların yaşantılarında meydana gelen toplumsal olayların hemen hemen hepsinde müzik değişime ve gelişime uğramıştır.” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech