Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

“Biz %53’üz”

ADD Genel Başkanlığı’na aday olan Anayasa Hukuku Prof. Dr. Süheyl Batum, Çanakkale Atatürkçü Düşünce Derneği ziyaretinde, dernek seçiminden önce konuşulması gerekenin “24 Haziran” olduğunu vurguladı. Batum, “Bütün baskıya, devletin tek taraflı irade koymasına rağmen minimum %53’üz. Türkiye’de Atatürk Cumhuriyetini savunanların sayısı %53’ü buldu korkuya, her şeye rağmen… Bunu 54-55 yapmakla mesuliyet sahibi olan bir düşünce kuruluşu olarak Atatürkçü Düşünce Derneği’dir” diye konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği, 30 Haziran’da yapılacak olan genel kurulu sebebiyle bir araya gelen; Türkiye’yi karış karış gezen ADD Genel Başkanlığı’na aday olan Anayasa Hukuku Prof. Dr. Süheyl Batum Çanakkale Atatürkçü Düşünce Derneği’ni ziyaret etti. Batum’un gündeminde ADD seçimlerinden çok 24 Haziran vardı.
Ziyarete; Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Enis Semih Özkök, ADD İç Anadolu Bölge Sorumlusu Hüseyin Emre Altınışık, ADD Trakya Bölge Sorumlusu Melek Esmer, ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın, Çanakkale ADD İlçe Başkanları katıldı.

“SEÇİM İLERİ ATILACAK”
ADD Bandırma Şube Başkanı Uğur Kayıal, ziyaretteki konuşmasında; “Gelişimizin amacı niye yola çıktığımızı anlatmak. Şu anda Süheyl Hocam’la birlikte il il gezerek neden yola çıktığımızı anlatıyoruz ancak gündemimiz tamamen değişti. Baskın bile denebilecek kadar erken yapılan bir seçim haberiyle bizim seçimimiz ikinci plana düştü. Bizler için şu anda önemli olan 24 Haziran seçimlerinde ülkemiz için yapmamız gerekenler. Seçimimizin de ileri tarihe atılması için aramızda konuştuk.” dedi.

“TÜRKİYE AŞİRET DEVLETİ DEĞİLDİR”
ADD Genel Başkanlığı’na aday olan Anayasa Hukuku Prof. Dr. Süheyl Batum, toplantıda yaptığı konuşmada; “Bizim seçimlerimizden önce Türkiye seçimlerinin yapılacağı ortaya çıktı. Bu da bizim kendi seçimlerimizde farklı bir yol çizmemize neden oldu. Türkiye, bir aşiret devleti değildir. Her ne kadar birileri bizim aşiret devleti olduğumuzu zannediyor ve 2002’de kurulduğumuzu zannediyor ise de 1877’den beri seçim yapan bir ülkeyiz. 23’te cumhuriyeti kurulmuş 46’dan bu yana çok partili olarak devam eden bir ülke.”

“YASA YOK NASIL SEÇİLECEK BELLİ DEĞİL”
Batum, anayasa vurgusu yaparak;  “Bizim anayasamız,yasalarımız açık. Seçim eşit yapılır diyor. Adaylar ortaya çıkar, eşit olarak yarışıp biri halkın teveccühünü kazanır, cumhurbaşkanı olur. Daha geçen yıl 16 Nisan’da referanduma gittik. Sistemin tek unsuru olarak cumhurbaşkanını belirledik. Yasama, yürütme ve yargı cumhurbaşkanına bağlıdır ve tek kişisini seçeceğiz, 64 gün sonra. Yasa yok, Nasıl seçileceği belli değil. İmza nasıl toplanacak belli değil. Kim imzaları toplayacak belli değil. Nasıl itiraz edileceği belli değil. İmzaların nasıl kesinleşeceği belli değil.  Propaganda süresi belli değil. Sistemin tamamını ve en önemli aktörünü bilinmezlikler içinde seçeceğiz. ADD’nin 2 vites yukarı atmasının ne kadar elzem olduğunu gördük.” dedi.

“%53’Ü 54-55 YAPMAK ADD’NİN SORUMLULUĞU”
Referandum’da halkın gücünün görüldüğünü belirten Batum; “Biz bir şeyi göstermek istiyoruz. Türkiye’nin hiçbir yerinde ADD’liler yalnız değil, olmamalı. Biz 16 Nisan’da bir şeyi gördük. Biz %53’üz. Bütün baskıya, devletin tek taraflı irade koymasına rağmen minimum %53’üz. Biz %53’üz derken; biz bir siyasi parti değiliz ama şu açık: Hiçbir siyasal parti %53’ü tek başına çıkaramaz. Halk, Atatürk’ün cumhuriyetini değiştirip de yerine Recep Tayyip Erdoğan cumhuriyeti koymayı kabul etmedi. %53 ortada, bir takım olaylarla %49’a düşürdüler ayrı mesele. Siz 3-5 kişisiniz dense de Türkiye’de Atatürk cumhuriyetini savunanların sayısı %53’ü buldu, korkuya her şeye rağmen… Bunu 54-55 yapmakla mesuliyet sahibi olan bir düşünce kuruluşu olarak Atatürkçü Düşünce Derneği’dir.” şeklinde konuştu.

“KİMSE GELİP ÇANAKKALE’DEN ATATÜRK ADINI ÇIKARMASIN”
Batum, son olarak; “Biz herhangi partiden ‘Sen Atatürk’ün ideolojisine sahip çık’ı beklemiyoruz. ADD, milliyetçilik, Atatürkçülük gibi ilkelerden korkulmamasını söyleyebilecek ve söylemekle sorumlu olan tek kuruluş. Bizim mücadelemiz ADD Yönetimleri ile değil. Bizim mücadelemiz siyasi parti mücadelesi de değil. Bizim için önemli olan şu: Kimse gelip Çanakkale’den Atatürk’ün adını çıkarıp, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kuruluşu’ndan Atatürk’ün adını çıkarıp, ‘Çanakkale’de evliyalar düşmanı bulutun içine aldı dolayısıyla kahramanlık yok’ demesin. Atatürk ilkeleri ve ona dayalı cumhuriyeti ortadan kaldırmasın.” dedi.

Yıldız Sağlam

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech